Το πρωθυπουργικό δίλημμα

Το πρώτο δίλημμα το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει άμεσα ο Πρωθυπουργός είναι ότι θα πρέπει πλέον να αναγκαστεί να αναιρέσει τη δέσμευση που έχει αναλάβει επανειλημμένως ότι «δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι» και ότι «δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες». Η πορεία της αξιολόγησης δείχνει ότι και νέοι φόροι θα υπάρξουν και η επιβάρυνση των πολιτών είναι προ των πυλών και ήδη αναζητείται επικοινωνιακό αφήγημα για να ενισχύσει το κυβερνητικό επιχείρημα ότι γίνεται και θα γίνεται ότι καλύτερο για να μην πληγεί η πλειοψηφία των φορολογουμένων. 
 
To πρωθυπουργικό αφήγημα

Επί του πρωθυπουργικού αφηγήματος το επόμενο διάστημα έχουν τεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου διάφορες εισηγήσεις και όπως λέγεται πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει το δημοσκοπικό κλίμα που είναι πολύ αρνητικό για την κυβέρνηση. «Υπομονή χρειάζεται και πολύ δουλειά και όχι ηττοπάθεια» μεταδίδεται προς κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές. Και όπως λένε, μπορεί οι δημοσκοπήσεις να είναι αρνητικές αυτή τη στιγμή, αλλά το κλίμα θα αλλάξει. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Τρέχει η κυβέρνηση

Σπριντ κάνει η κυβέρνηση για να εφαρμόσει από την πλευρά της Ελλάδας τα συμφωνηθέντα μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας. Την προσεχή Τετάρτη θα έρθει στη Βουλή σχέδιο νόμου, το οποίο θα διευθετεί όλα τα νομοθετικά ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση της συμφωνίας. Επιπλέον, όσον αφορά το επίπεδο οργάνωσης των υφιστάμενων δομών κατά τρόπο τέτοιο ώστε να διευκολύνονται η επικοινωνία και η συνεργασία με τις αντίστοιχες δομές της Κομισιόν, αναμένεται να συσταθεί άμεσα ένα εποπτικό όργανο, με επικεφαλής τον γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Γιάννη Ταφύλλη, ο οποίος, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα είναι στην Ελλάδα ο αντίστοιχος του συντονιστή της Κομισιόν, Μάαρτεν Φερβέι.

Μάχη χαρακωμάτων

Σε «μάχη χαρακωμάτων» μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ για να επιβάλουν τις θέσεις τους, αλλά και για να κατοχυρώσουν υψηλότερες θέσεις στην κομματική ιεραρχία, εξελίσσεται το συνέδριο της ΝΔ που θα διεξαχθεί από τις 22 ως τις 24 Ιουλίου. Πρωταγωνιστές του συνεδρίου δεν θα αναδειχθούν όμως κάποια από τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και κάποια πρόσωπα της ΝΔ, και για την ακρίβεια και ορισμένα από τα κορυφαία στελέχη της παράταξης που ακολουθούν ήδη ειδική στρατηγική για να εξασφαλίσουν δεσπόζουσα θέση στις εργασίες του συνεδρίου, αλλά και στην κομματική επετηρίδα της ΝΔ.

Γαλάζιες Μουρμούρες

Τις αντοχές της Ν.Δ. δοκιμάζει η εισήγηση που έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιβάλλει όριο ηλικίας για στελέχη ή νυν βουλευτές που θέλουν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ήδη, μαθαίνω ότι υπάρχουν πολλές μουρμούρες για αυτό το ενδεχόμενο και σύντομα θα ακούσουμε τους πρώτους κανονιοβολισμούς.

Φλερτ με Θεοχάρη

Το φλερτ της Ν.Δ. με το Χάρη Θεοχάρη του Ποταμιού δεν είναι κάτι άγνωστο, αλλά μαθαίνω ότι οι επαφές έχουν προχωρήσει, ώστε να υπάρξει και σχέση και αυτή να επισημοποιηθεί σταδιακά έως το συνέδριο. Πάντως ένα ακόμα βήμα θα γίνει τις επόμενες ώρες, αφού υπάρχει κοινή παρουσία του Χ. Θεοχάρη με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Τη Δευτέρα και οι δυο θα είναι κεντρικοί ομιλητές σε εκδήλωση στο Χολαργό με θέμα την προσφυγική κρίση.

Οργανώνεται η Φώφη

Να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπόθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά που αρχίζει περιοδείες ανά την Ελλάδα την επόμενη περίοδο. Η προσπάθεια θα ενταθεί στο δρόμο προς τη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που είναι προγραμματισμένη να γίνει, ένα μήνα μετά το συνέδριο της Ν.Δ.
 
Επανεμφάνιση Μεϊμαράκη

Ιδιαίτερο νόημα είχε, όπως λένε οι μυημένοι, η κίνηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επανεμφανιστεί, παραμονή της 25ης Μαρτίου. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε να στείλει μήνυμα για την εθνική εορτή, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο παρών και αυτή η κίνησή του, λέγεται ότι συνδέεται με διάφορες πρωτοβουλίες του ενόψει του επικείμενου συνεδρίου της Ν.Δ.