Οι φάκελοι των αρχηγών…

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε ακούσει να λένε, παραμονές προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεων στη Βουλή, ότι ο ένας πολιτικός αρχηγός έχει στοιχεία-φωτιά, ο άλλος ετοιμάζεται να αποκαλύψει, «σημεία και τέρατα» και τελικά τίποτα από όλα όσα διαρρέουν συνεργάτες τους δεν γίνεται. Αυτή τη φορά ακούμε τα ίδια από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Συγγρού. Για οκτώ (!) φακέλους που έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαρρέουν από το πρωθυπουργικό επιτελείο και για «αποκάλυψη – βόμβα» μιλάνε από το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τώρα τι ακριβώς θα βγει στην επιφάνεια οι ίδιοι το ξέρουν και ίσως είναι και απόφαση της τελευταίας στιγμής.
 
Στη σέντρα…
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι από την πλευρά του Πρωθυπουργού θα ακουστούν ονόματα, το ένα θα αφορά εκδότη και υπόθεση δανείου και το άλλο γνωστό δημοσιογράφο, για τον οποίο λέγεται ότι έχουν βρεθεί χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού. Δεν ξέρω εάν αληθεύει, αλλά αυτά σας μεταφέρω, εκτός εάν όλα είναι…σαπουνόφουσκες! Αυτό που εξετάζεται στο Μαξίμου είναι εάν θα επιτεθούν στον Κυρ. Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες του.
 
Ο «πύραυλος» Μητσοτάκη
Με μια αποκάλυψη βόμβα για μια τεχνική εταιρεία (περισσότερα δεν θα αναφέρω) λέγεται ότι θα απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ και έμαθα ότι τα ονόματα που θα ακουστούν θα προκαλέσουν σεισμό! Μένει να το δούμε. Πάντως το σίγουρο είναι ότι στη σύσκεψη που έγινε στη Συγγρού, υπήρχε δυσαρέσκεια, καθώς το «κυνήγι σκανδάλων» δεν πήγε καλά και έχουν ελάχιστα στοιχεία στη διάθεσή τους οι νεοδημοκράτες. Για να δούμε, εκτός και εάν έχουν λαγό στο καπέλο τους!
 
Γαλάζιες διαγραφές
Οι πιο μυημένοι στα νεοδημοκρατικά παρασκήνια, στη σκιά της επιστολής των δέκα μελών της Πολιτικής Επιτροπής στον Κυρ. Μητσοτάκη που καταγγέλλουν προσπάθεια αλλοίωσης της σύνθεσης του συνεδρίου, λένε ότι έρχονται και άλλες διαγραφές. «Οι πολίτες θα καταλάβουν ότι υπό την αρχηγία του Κυρ. Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία θα απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος» είναι το σύνθημα της ηγετικής ομάδας. Μόνο που η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός βοηθάει και στην πολιτική και όχι η αφαίρεση και η διαίρεση!
 
Η πόρτα του Καμμένου
Στα άκρα φθάνει πολλές φορές η κόντρα ΝΔ και Πάνου Καμμένου, αλλά έμαθα ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ανοικτή πόρτα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ρόλο κλειδί για τους ήπιους τόνους του Π. Καμμένου, όχι στη Ν.Δ. αλλά προσωπικά στον Κυρ. Μητσοτάκη, έχει παίξει η Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι και η Ν.Δ. είναι σχετικά ήπια στην κριτική της έναντι των ΑΝΕΛ.
 
Καραμανλής παρών!
Πολλά κυκλοφορούν σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο για το εάν θα είναι ή όχι στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Έμαθα, ότι δεν θα απέχει, αλλά θα παρευρεθεί κανονικά, όπως και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Απλά, κάποιοι μπερδεύτηκαν και νόμιζαν πως θα απουσιάζουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχεται μόνο τη δική τους απουσία και όχι βουλευτών που τους θέλει όλους στη Βουλή