«Τον έχουμε χαλαρά…»

Με μια φράση από αργκό, άλλων εποχών, απαντάνε από το Μέγαρο Μαξίμου στην χθεσινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Στον ενθουσιασμό των νεοδημοκρατών για την παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. η φράση που κυριαρχεί στο στενό πρωθυπουργικό επιτελείο είναι: «τον έχουμε χαλαρά…». Τι σημαίνει αυτό; Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η άποψη, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν ενοχικός και τον κυνηγάνε πολλά φαντάσματα από το παρελθόν. «Δεν μπορεί να ξεφύγει, ότι και να κάνει από το φαύλο παρελθόν της δεξιάς» λένε και σημειώνουν πικρόχολα: όσα σοκολατάκια και να φάνε για να γιορτάσουν την δήθεν επιτυχία τους, θα είναι πικρά!
 
Νέα ένταση
Ο μήνας που έρχεται, παρά το γεγονός ότι οδεύουμε προς το Ορθόδοξο Πάσχα, θα είναι κολασμένος. Δεν θα ησυχάσουμε με τίποτα και δεν θα μας αφήσουν να…αγιάσουμε! Γιατί; Εντός του 20ημέρου πρέπει να οριστεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια που ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης και άρα θα έχουμε άλλη μια κόντρα με τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να γίνουν και οι δυο συζητήσεις για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θέλει η Ν.Δ. για τα capital controls και πως μπήκε η χώρα στο τρίτο μνημόνιο και αυτή που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς χορηγήθηκαν τα δάνεια στα κόμματα και στα ΜΜΕ.
 
«Ερχόμαστε…»
Δεν ξέρω εάν νομίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ. ότι άμεσα θα έρθουν στην εξουσία, μετά και το αίτημα του Κυρ. Μητσοτάκη για εκλογές, αφού πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί και τέτοια διάθεση δεν έχει ο Αλ. Τσίπρας. Το σίγουρο είναι ότι από χθες το βράδυ έχει αναπτερωθεί το ηθικό τους και έμαθα ότι το κλίμα το μεσημέρι της Τετάρτης σε γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε άλλη μια ομάδα βουλευτών, ήταν ιδιαίτερα θερμό. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μόνο που δεν είπαν ότι «ερχόμαστε». Κατά τη διάρκεια του γεύματος, συζητήθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και γενική ήταν η παραδοχή πως ο Κυρ. Μητσοτάκης νίκησε κατά κράτος τον Αλ. Τσίπρα.
 
Καραμανλικό μήνυμα
Τα πολλά σενάρια για δήθεν σφιχτό εναγκαλισμό καραμανλικών με το Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν ενόχληση στην οικογένεια Καραμανλή που βλέπει διάφορα στελέχη για ίδιον όφελος να χρησιμοποιούν το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού. «Το παραμύθι για δήθεν σχέσεις με τον Αλ. Τσίπρα πρέπει να κοπεί» λένε και αυτό ουσιαστικά έκανε και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής που βγήκε, την επομένη της συζήτησης στη Βουλή και με μια επιθετική δήλωση στόχευσε τον Πρωθυπουργό. «Η Ελλάδα έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ επαρχία της Τουρκίας» είπε (βήμα φμ) και προκάλεσε μεγάλη συζήτηση.
 
Το χρίσμα Καραμανλή
Και επειδή μεγάλη συζήτηση γίνεται για τον Κ. Καραμανλή, όχι τον βουλευτή Σερρών, αλλά τον πρώην Πρωθυπουργό, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και η δημοσιοποίηση της φράσης του, ότι «ο Κυριάκος έγινε αρχηγός» με αφορμή την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή. Ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν παρών στη Βουλή και παρακολούθησε τη συζήτηση για αρκετή ώρα, εν αντιθέσει με τον Αντώνη Σαμαρά.
 
Η απουσία Σαμαρά
Ο Μεσσήνιος απουσίαζε από τη Βουλή, αλλά το μεσημέρι της Τετάρτης εθεάθη στο εστιατόριο «17» με παρέα πέντε ατόμων με τους οποίους συζητούσε τις τρέχουσες εξελίξεις.