Ψυχραιμία ζητεί ο Τσίπρας
Να μην πέσουν στην παγίδα της έντασης με το ΔΝΤ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ειπωθούν αλήθειες, ζητεί από όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς με το κουαρτέτο ο Αλέξης Τσίπρας. Στη σκιά των αποκαλύψεων των Wikileaks, ο Πρωθυπουργός έχει ζητεί να μην γίνονται βεβιασμένες κινήσεις, ώστε να μην μεταδοθεί η εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν έχει συνοχή και κάνει αψυχολόγητες κινήσεις. Ο ίδιος φέρεται να λέει σε συνομιλητές του πως η μάχη είναι σκληρή και δύσκολη, ενώ βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης.
 
Σύμμαχος ο Παυλόπουλος
«Το δίκιο είναι με το μέρος μας» φέρεται ειπών ο Πρωθυπουργός, ενώ τον χαροποιεί το γεγονός ότι σε αυτή την δύσκολη στιγμή, έχει σύμμαχο και πολύτιμο συμπαραστάτη, όπως λένε πολλοί στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η στάση του Προκόπη Παυλόπουλου εκτιμάται ιδιαίτερα από τους συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, ενώ και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι δεν κινείται κομματικά, αλλά εθνικά και πως βάζει το συμφέρον του τόπου πάνω απ’ όλα.
 
Τον λυπεί ο Μητσοτάκης
Αυτό που ενοχλεί πολύ τον Αλ. Τσίπρα είναι, σύμφωνα με όσα συζητούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός δεν ανέμενε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να θέσει στην κορυφή της κριτικής του το ζήτημα της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών. «Αναμέναμε μια πιο εθνικά υπεύθυνη στάση» λένε από το πρωθυπουργικό επιτελείο και σημειώνουν ότι η επιχειρηματολογία του προέδρου της Ν.Δ. υιοθετήθηκε πλήρως από διεθνή ΜΜΕ, κυρίως γερμανικά, που δείχνουν ως υπεύθυνη για την καταγραφή της συνομιλίας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
 
Επιβεβαιωνόμαστε για ΔΝΤ
Στη σκιά της σύγκρουσης, από το Μέγαρο Μαξίμου απλά αναφέρουν ότι με τις αποκαλύψεις επιβεβαιώνεται πλήρως ο σκοτεινός ρόλος του Πόουλ Τόμσεν. Για το Μέγαρο Μαξίμου ο Δανός, σκληρός τεχνοκράτης, κινείται εκτός πλαισίων και μένει να διευκρινισθεί αν υπηρετεί δική του, προσωπική, ατζέντα ή ευρύτερους σχεδιασμούς. «Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί σχεδιασμών για παιχνίδια με το βρετανικό δημοψήφισμα, αλλά και μιας σαφούς επίθεσης προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ» αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.
 
Μέρες καλοκαιριού 2015 βλέπει η ΝΔ
Σκηνικό κρίσης αντίστοιχο του καλοκαιριού του 2015 βλέπουν πολλά «γαλάζια» στελέχη που κάνουν λόγο για «δραματοποίηση» εκ μέρους της κυβέρνησης της κατάστασης. Παράλληλα και η ηγεσία του κόμματος της Ν.Δ. εκτιμά ότι αναδεικνύεται και μια πραγματικότητα, δηλ. η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την αξιολόγηση καθιστά τη χώρα έκθετη σε ακραίες πιέσεις.
 
Η τριάδα των αντιπροέδρων
Τελικά τρεις και όχι πέντε θα είναι οι αντιπρόεδροι της Ν.Δ. μετά το συνέδριο του κόμματος που έχει οριστεί για το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Παρά την αρχική εισήγηση να οριστούν και άλλοι τρεις αντιπρόεδροι και να προστεθούν δίπλα στους νυν αντιπροέδρους, Κωστή Χατζηδάκη και Αδωνι Γεωργιάδη, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να είναι μόνο ένας. Και αυτός θα είναι όπως έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό ο Απόστολος Τζιτζικώστας που θα ασχοληθεί με το αυτοδιοικητικό κομμάτι. 
 
Η μάχη του συνεδρίου
Άκρως ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των νεοδημοκρατών την περασμένη Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων και των νέων Δ.Σ. των δημοτικών οργανώσεων της Ν.Δ. Στις κάλπες προσήλθαν περίπου 150.000, αριθμός πολύ μεγάλος για την εποχή και τέτοια διαδικασία, ενώ η ανανέωση ήταν κυρίαρχη τάση. Οσον αφορά τα…κουκιά και την επιρροή, η νέα ηγετική ομάδα κατέγραψε καλή παρουσία και ενισχύθηκε, ενώ και τα παραδοσιακά συστήματα, όπως των καραμανλικών και των σαμαρικών κράτησαν δυνάμεις, ενώ στο Βορρά μεγάλη ήταν η απήχηση του Απόστολου Τζιτζικώστα και του συμμάχου του, Ανδρέα Παπαμιμίκου.