Συμφωνία βλέπει το Μαξίμου…

Έστω και με δυσκολία, και παρά τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες και το κλίμα καχυποψίας που δημιουργήθηκε, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένει να κλείσει η συμφωνία με τους πιστωτές, λίγο πριν αρχίσει η Μεγάλη Εβδομάδα, δηλ. έως τις 22 Απριλίου ή στην καλύτερη αμέσως μετά το Πάσχα, έως την Κυριακή του Θωμά (του άπιστου!). Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αξιολογήσει όσα έχουν γίνει και με βάσει τις πληροφορίες που έχουν θεωρούν ότι θα επέλθει συμφωνία, η οποία, αν και δεν το παραδέχονται, θα είναι ένας επώδυνος συμβιβασμός.
 
Η Μεγ. Τετάρτη του Ιούδα!
Εάν κλείσει η συμφωνία πριν την Κυριακή των Βαϊων, δηλ. έως τις 20-22 Απριλίου, το πιο πιθανό είναι να εισαχθεί άμεσα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Βουλή θα συζητά μεγαλοβδομαδιάτικα το κρίσιμο νομοσχέδιο. Και εάν δεν το έχουν σκεφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, η βραδιά της ψήφισης θα είναι πιθανότατα η Μεγάλη Τετάρτη, κατά την οποία σύμφωνα με την Εκκλησία, ακούγονται ύμνοι και διαβάζεται το Ευαγγέλιο που σχετίζεται με την προδοσία του Ιησού από τον Ιούδα για τριάκοντα αργύρια. Φαντάζεστε συνειρμούς και τι έχει να ακούσει η κυβερνητική πλευρά εάν θα φέρει νομοσχέδια μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα;
 
Πόλεμος Μαξίμου-ΔΟΛ
Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο πόλεμος μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του ΔΟΛ και σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο, αφού υπήρξε άλλο ένα επεισόδιο μεταξύ των δυο πλευρών. Αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων, για το οποίο απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου και αργά το μεσημέρι ανταπάντησε η εφημερίδα μέσω της ιστοσελίδας της. Ο πόλεμος όπως έμαθα θα έχει πολλά επεισόδια και θα λήξει αναίμακτα…Μένει να δούμε τι θα γίνει…
 
Πρωτοβουλία Παυλόπουλου…
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και προσκάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί ένα ελληνικό νησί για να δει από κοντά το θέμα των προσφύγων και μεταναστών. Το Βατικανό ανταποκρίθηκε άμεσα και εστάλη αίτημα προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Σύνοδος ενέκρινε το αίτημα, κατά την εκκλησιαστική τάξη, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σκέφθηκε να κληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που θα παραστεί. Έτσι, στην Λέσβο την άλλη εβδομάδα, πιθανότατα την Παρασκευή 15 Απριλίου, την ημέρα του Ακάθιστου Ύμνου, θα επισκεφθούν οι τρεις εκκλησιαστικοί ηγέτες, ο Πατριάρχης, ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος, μαζί με τον Π. Παυλόπουλο. Και όπως μαθαίνω, πιθανότατα θα είναι και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Τριμερή θέλει η Αθήνα
Τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης Αλβανία και Ιταλία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό εξετάζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς από το Μέγαρο Μαξίμου. Η αρχή για την προετοιμασία θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών Ελλάδος, Αλβανίας και Ιταλίας.
 
Επιβεβαίωση του Μαύρου κουτιού
Δεν θέλουμε να…ευλογήσουμε τα γένια μας (αυτά τα λίγα που έχουμε), αλλά πρώτοι σας μεταφέραμε πριν καιρό την είδηση για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου. Η επίσκεψη επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη με τον εκπρόσωπο του Βλ. Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ στο Κρεμλίνο τη Δευτέρα. Στο Αγιο Όρος θα βρεθεί και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ενώ είναι άγνωστο εάν στην Αθωνική Πολιτεία μεταβή και ο Β. Πούτιν. Μια άλλη επιβεβαίωση έρχεται από την κυβέρνηση, καθώς όπως σας είχαμε πληροφορήσει νέος γ.γ. για το προσφυγικό θα είναι τελικά ο πρώην βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.