Η αισιοδοξία Τσίπρα

Για αλλαγή κλίματος και επιστροφή της αυτοπεποίθησης σε στελέχη και ηγεσία μιλά ο Αλέξης Τσίπρας, εμμένοντας ότι η συνέχεια θα είναι περισσότερο συναρπαστική και αποκαλυπτική. Ο Πρωθυπουργός, αν και πιεσμένος, δείχνει σίγουρος όσο ποτέ και μεταδίδει αυτό το αίσθημα ασφάλειας στα στελέχη και στους συνεργάτες του. Το ίδιο εισπράττει κανείς και από τις συζητήσεις με δυο-τρεις εκ των στενών συνεργατών του και άλλα τόσα μεγαλοστελέχη που δείχνουν να γνωρίζουν αυτά που υπαινίσσεται ο πρόεδρος.

Οι φάκελοι Τσίπρα

Το βέβαιο λοιπόν είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας ξέρει περισσότερα από όσα λέει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος θα παραστήσει τον αρχάγγελο της κάθαρσης ή τον εισαγγελέα. Ο ίδιος εμμένει ότι έχει την άνεση των πολιτικών εκτιμήσεων και χειρισμών, επειδή ακριβώς διαθέτει ένα πλουσιότατο αρχείο το οποίο καθημερινά αυξάνεται με νέους φακέλους από στοιχεία που φθάνουν από πολλές πηγές. Μια γεύση θα πάρουμε την προσεχή Τετάρτη, κατά την συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη χορήγηση δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα.

Οι Πουαρό του Τσίπρα

Όποιος περιμένει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ή στο Μέγαρο Σταθάτου (όπου βρίσκονται και πολλοί πρωθυπουργικοί σύμβουλοι) ή στην Κουμουνδούρου, υπάρχει ένα σκοτεινό δωμάτιο με φακέλους που περιέχουν επτασφράγιστα μυστικά και ντοκουμέντα που αν αποκαλυφθούν θα ταρακουνηθεί το σύμπαν πέφτει έξω. Πράγματι ένας κύκλος στελεχών διαθέτει σειρά στοιχείων και καταγγελιών για σωρεία υποθέσεων. Η κυβέρνηση όμως έχει επιλέξει να μην πρωτοστατεί στην αποκάλυψη αλλά να ακολουθεί τα μέσα ενημέρωσης που ανοίγουν συνήθως τον χορό.

Σφιχτοχέρης ο Κυριάκος

Απέφυγε την πρόκληση να πάρει μαζί του μια…στρατιά συμβούλων και συνεργατών στο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έμαθα, μαζί του ταξίδεψε ο ένας εκ των αστυνομικών του και ο στενός του συνεργάτης, Θανάσης Μπακόλας. Σφιχτή πολιτική σε δύσκολους καιρούς για τη Ν.Δ. με τα πολλά οικονομικά προβλήματα.

Γεύμα με την κόρη

Εκτός από τις συναντήσεις που θα έχει στις ΗΠΑ ο Κυρ. Μητσοτάκης, τυχερή θα πρέπει να θεωρείται και η κόρη του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πέρα από τις επαφές με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και παράγοντες της ομογένειας και επιχειρηματίες και την παρέλαση που θα παρακολουθήσει, ως τελετάρχης, θα έχει την ευκαιρία να γευματίσει και με την κόρη του η οποία σπουδάζει στις ΗΠΑ. Η Σοφία είναι από τις μεγάλες αγάπες του πρόεδρου της Ν.Δ.

H ΝΔ και η McKinsey

Βγήκαν τα μαχαίρια στο παρασκήνιο της Ν.Δ. ενόψει και των εσωκομματικών διαδικασιών για το συνέδριο του κόμματος το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Όπως μου μετέφεραν διάφοροι καλοθελητές, το πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν το συγγράφουν τα διάφορα στελέχη που επιστρατεύτηκαν, αλλά η βασική επεξεργασία γίνεται από την εταιρεία Mc Kinsey. Λέτε να είναι αλήθεια, δεν το πιστεύω μέχρι να βεβαιωθώ, αλλά αυτό που έμαθα σίγουρα, είναι ότι προσελήφθη ως σύμβουλος μια κυρία μεγάλης εταιρείας για να αξιολογήσει τα στελέχη της Ν.Δ. Εταιρεία έγινε το κόμμα…

Ο πρωινός καφές της Συγγρού

Επ’ ευκαιρία να σας γνωστοποιήσω και τον…πρωινό καφέ της Συγγρού για όσους δεν τον γνωρίζεται. Σχεδόν καθημερινά ο πρόεδρος της Ν.Δ. συζητά την τρέχουσα επικαιρότητα, πρώτα με το στενό του επιτελείο, δηλ. τους Μιχάλη Μπεκίρη, Γιώργο Κουμουτσάκο, Μακάριο Λαζαρίδη, Χρήστο Βαλταδώρο, Τάκη Θεοδωρικάκο (GPO), Γιάννη Οικονόμου, Κώστα Κυρανάκη και Κύρα Κάπη.

Πόρτα σε Μπαλτάκο-Καρατζαφέρη

Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το νέο κόμμα, «Εθνική Ενότητα» των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου. Αρκετοί άρχισαν να κρατούν αποστάσεις, αν και πολλοί νόμιζαν ότι θα συμπλεύσουν μαζί τους, όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο πρώην υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος. Για να ξέρετε ο δεύτερος παραμένει στη Ν.Δ., ενώ ο πρώτος ιδρύει πολιτικό όμιλο.

Αλλαγή στις έδρες

Μαθαίνω ότι ήδη καθαρογράφεται το σκεπτικό της εισήγησης του Εκλογοδικείου, σύμφωνα με το οποίο θα αλλάξουν χέρια οι έδρες των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ν.Δ. αναμένεται να κερδίσει από μία έδρα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και θα χάσει την τέταρτη έδρα στις περιφέρειες Αττικής και Α’ Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι επανέρχονται στη Βουλή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπη) και Αλέξανδρος Κοντός (Ξάνθη), ενώ μένει εκτός ο Θανάσης Μπούρας (Αττική) και Έλενα Ράπτη (Α’ Θεσσαλονίκη).

Πόλεμος στη Δούρου

Ένα καλό έκανε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και πέσανε να τη…φάνε τα μέλη της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» που την επικρίνει, μαζί με την Εκκλησία. Γιατί; Διότι η Ρ. Δούρου αποφάσισε πρόσφατα να υπογράψει χρηματοδότηση μελέτης για την αποκατάσταση της Αρχιεπισκοπής, ύψους 94.000 ευρώ.