Ενόχληση Μαξίμου
Η κωλυσιεργία στην επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους των πιστωτών, προκαλεί ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί να μην ανέμεναν ότι θα είχαμε συμφωνία άμεσα, αλλά δεν πίστευαν ότι θα γινόταν τόσες πολλές καθυστερήσεις. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο, δεν ξέρουν τι μπορεί να τους φέρουν οι επόμενες ώρες και εμφανίζονται εσχάτως πολύ συγκρατημένοι.
 
Η πίεση αυξάνεται…
Αυτό που τους τρομάζει περισσότερο είναι να δοθεί η αίσθηση στην κοινωνία ότι ηττήθηκε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και πως αποδεικνύεται ανίκανη στην αντιμετώπιση των επεισοδίων με πρωταγωνιστές μετανάστες και πρόσφυγες. Ειδικά, η δημιουργία αρνητικού κλίματος για την κυβέρνηση, από ΜΜΕ του εξωτερικού, όπως η Liberation που δεν είναι και εχθρική εφημερίδα, αλλά κινείται στον αριστερό χώρο, τους ανησυχεί και τους πιέζει πάρα πολύ.
 
Η πρωθυπουργική ψυχολογία
Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας έχει…«σκαμπανεβάσματα» στην ψυχολογία του και όσοι πληροφορούνται τι συμβαίνει στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι και πολύ ήρεμος πολλές φορές. Τα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της διαπραγμάτευσης και του προσφυγικού-μεταναστευτικού διαμορφώνουν ένα δυσάρεστο κλίμα που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία του.
 

Βελάκια στον Πιτσιόρλα
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, και ένα από τα πιο παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μονίμως στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα. Και επειδή οι διάφοροι βουλευτές δεν μπορούν και δεν θέλουν να κτυπήσουν τον Αλέξη Τσίπρα ή τους αρμόδιους υπουργούς, όπως π.χ. τον Θοδωρή Δρίτσα, επιτίθενται στον Στ. Πιτσιόρλα για το θέμα της ιδωτικοποίησης του ΟΛΠ. Μόνο που εγώ μαθαίνω ότι ο Στ. Πιτσιόρλας έχει την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
 
Η παρέα του Τσίπρα
Σε γνωστή ψαροταβέρνα, μεταξύ Λαυρίου και Σουνίου, βρέθηκε πριν λίγο καιρό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας ως παρέα τον διευθυντή του Ρ/Σ Κόκκινο, Κώστα Αρβανίτη. Όπως έμαθα, οι συναντήσεις τους είναι αρκετά συχνές, αφού ο Κ. Αρβανίτης είναι από τους πιο τακτικούς συνομιλητές του. Τώρα εάν θα τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τι να σας πω…Πάντως έχει συζητηθεί μου λένε οι πιο μυημένοι επί των συριζαϊκών παρασκηνίων.
 
Αμετακίνητη η Ρόδη…
Δεν ξέρω εάν έχει το…κοκκαλάκι της νυχτερίδας, αλλά καταφέρνει και επιβιώνει πολιτικά με όλους τους προέδρους της Ν.Δ. Η αναφορά είναι για την Ρόδη Κράτσα που παρέμεινε όπως είδα, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Για την ιστορία, η Ρόδη Κράτσα τοποθετήθηκε πρόεδρος στο Ινστιτούτο επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, ενώ διετέλεσε και ευρωβουλευτής τρεις θητείες, επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή. Με την απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη, κατέστη η μόνη νομίζω που έχει αξιοποιηθεί σε σημαντικά πόστα από τρεις διαφορετικούς αρχηγούς!
 
Η οργή Σαμαρά
Το απόγευμα του Σαββάτου πληροφορήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν συγγενικά του πρόσωπα στη λίστα Λαγκάρντ. Μόλις είχε επιστρέψει από το Χονγκ Κονγκ όπου βρέθηκε και μίλησε σε ένα από τα πιο μεγάλα διεθνή συνέδρια και δεν το χάρηκε καθόλου. Η οργή ξεχείλιζε όταν τον ενημέρωσαν για τα δημοσιεύματα, αλλά περισσότερο ενοχλήθηκε και από τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Και όπως μου λένε η κατάθεση αγωγής και μήνυσης ήταν μονόδρομος και δεν θα κάνει πίσω με τίποτα.