Η Ανάσταση του Τσίπρα… 

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί, παρά τα όσα άκουσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στις ΗΠΑ, ότι η περίφημη αξιολόγηση θα κλείσει και θα έρθει η Ανάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός επιμένει ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης προσπάθειας και ως εκ τούτου θεωρεί ότι είναι εφικτός ο στόχος που έχει θέσει εδώ και καιρό, δηλ. μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα να έχουμε το τέλος της αξιολόγησης και μαζί, όπως λέει ο ίδιος, με την Ανάσταση της Ορθοδοξίας να έρθει και η Ανάσταση της οικονομίας, χωρίς πρόσθετα μέτρα. 

Ελπίζει στον Ομπάμα 

Μεγάλη σημασία δίνει ο Πρωθυπουργός στην επικείμενη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στη Γερμανία. Η εικόνα που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ο Μπ. Ομπάμα θα στηρίξει την Ελλάδα, αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ζητήσει να μην επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2015. Αυτό προϋποθέτει, ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν σχεδιάζει ούτε δημοψήφισμα, ούτε εκλογές. Και όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω ο Ευκλ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε στον  υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου και σε στενό συνεργάτη του Μπ. Ομπάμα, ότι η Αθήνα δεν θα κάνει επιθετικές κινήσεις. Το μόνο που ζητά είναι να δοθεί ένα σήμα ότι θα αρχίσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα του το θέλει αυτό για να μπορέσει να περάσει τα μέτρα στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το πολιτικό…αντίδωρο… 

Ο εφιάλτης των 53 και η Ζωή 

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα το Μέγαρο Μαξίμου είναι η ομάδα των 53 που αντιδρά στη λήψη νέων μέτρων, αλλά και η επανεμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το νέο της κόμμα. Οσο και να προσπαθούν να χαμηλώσουν τους τόνους από το πρωθυπουργικό επιτελείο, εντούτοις τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και σκληρό ροκ εξ αριστερών. 

Ανασχηματισμός έρχεται… 

Μαθαίνω ότι μόλις η κυβέρνηση ανασάνει λίγο, κλείσει η συμφωνία, ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ψηφιστούν τα νέα μέτρα, έρχεται ανασχηματισμός. Η απόφαση έχει κλειδώσει και αναμένονται γενναίες αλλαγές για τις οποίες θα σας ενημερώσω άμεσα. 

Οργή Μητσοτάκη 

Τα όσα πρωτοφανή έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και το γεγονός ότι διαλύθηκε η διαδικασία χωρίς να στηθούν κάλπες είναι ένα ιδιαίτερα μελανό σημείο στην 42χρονη ιστορία της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα οργισμένος και στο στόχαστρο είναι ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, καθώς μόνο θετικό σήμα στην κοινωνία δεν είναι να πλακώνονται στα συνέδρια οι νεολαίοι και οι μηχανισμοί για κουκιά! Έτσι, δεν έρχεται εκσυγχρονισμός και μεταρρύθμιση στα κόμματα. 

Η διαγραφή Παπαμιμίκου 

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη συζητούσαν το Σάββατο το βράδυ, μετά το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ, ακόμα και την παραίτηση του Ανδρ. Παπαμιμίκου. Όμως μέχρι στιγμής επικράτησαν πιο ψύχραιμες απόψεις καθώς σε 10 μέρες θα γίνει η εκλογή του νέου γραμματέα, ο οποίος θα είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Η διάλυση της ΟΝΝΕΔ 

Ακόμα και σκέψη για διάλυση της ΟΝΝΕΔ σκέπτονται ορισμένοι μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Απλά, δεν μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση, διότι ο ίδιος επιβεβαίωσε τη σημερινή ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, η οποία δεν εξελέγη, αλλά απλά ορίστηκε, αφού υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος.