Η μια φορά…γραβάτα!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά όπως σας ανέφερα από χθες, γίνεται μεγάλη πλάκα στο Μέγαρο Μαξίμου για το εάν θα φορέσει και πότε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γραβάτα. Ο Πάνος Καμμένος τις πήγε ήδη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ ο Αλ. Τσίπρας έχει και κάτι άλλες που είναι δώρα από ομολόγους του, όπως ο Ματέο Ρέντζι. Ορισμένοι πιο προχωρημένοι επί των επικοινωνιακών ζητημάτων, μου λένε ότι, δεν αποκλείεται για να ενισχύσει όσο περισσότερο γίνεται το επικοινωνιακό μήνυμα της κυβέρνησης πως κάτι πραγματικά άλλαξε και να πεισθεί η κοινωνία πως πραγματικά θα υπάρξει γενναία ρύθμιση για το χρέος, θα φορέσει την γραβάτα. Έστω για μια φορά και θα…γαμπριάτικη, δηλ. κόκκινη!
 
Επικοινωνιακό αμπαλάζ

Ο Πρωθυπουργός επί της ουσίας όπως προκύπτει από το σχεδιασμό του αναζητά παράταση πολιτικής ζωής της κυβέρνησής του και τη συνδυάζει με την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους. Στο Μέγαρο Μαξίμου, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε επί Αντώνη Σαμαρά, δίνουν μεγάλο βάρος στην επικοινωνία, και θεωρούν ότι έχουν τις δυνατότητες να… πλασάρουν τις όποιες αποφάσεις του Eurogroup και να τις εμφανίσουν ενδεχομένως καλύτερες από ότι είναι στην πραγματικότητα.

 
«Αντέχουμε…»

Στο Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι θα έλθουν καλύτερες ημέρες και πιστεύουν ότι θα αλλάξουν σύντομα και οι δημοσκοπήσεις. Επίσης επιμένουν ότι η φθορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο διάφοροι υποστηρίζουν για 16 μήνες Πρωθυπουργό. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται να λέει ότι «αντέχουμε» και πως τα δύσκολα περάσανε και έρχονται καλύτερες ημέρες…Για να δούμε…

 
Το αδιέξοδο της Ν.Δ.

Από την άλλη πλευρά στη Ν.Δ. έχει αρχίσει η εσωτερική γκρίνια γιατί απέτυχε ο πρώτος στρατηγικός, κεντρικός, στόχος, αυτός της κατάρρευσης της κυβέρνησης. Πολλοί ξιφουλκούν κατά της ηγετικής ομάδας γιατί σήκωσε το θέμα των πρόωρων εκλογών και τώρα υπό τις σημερινές συνθήκες, πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Και ποια θα είναι αυτή; Ουδείς γνωρίζει ακόμα, αλλά προβάλλεται το 4ο μνημόνιο ως επιχείρημα. Αρκεί; Πάντως μέχρι στιγμής η Ν.Δ. δίνει την εντύπωση, όπως την κατηγορεί κανείς, ότι αναλώνεται σε μια ανακύκλωση της νοοτροπίας των social media , που δεν ανταποκρίνεται στο σύνολο της κοινωνίας. Μαθαίνω ότι υπήρξε μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Ν.Δ. το πρωί της Τρίτης και έγινε σκληρή κριτική.

Επικοινωνιακή ήττα

Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μέχρι στιγμής μεγάλη ήττα στο επικοινωνιακό κομμάτι σε όλους τους τομείς. Η κριτική της την επομένη του Eurogroup εξαντλείται μόνο στα social media και ήδη ακούγονται πολλά παράπονα. Υπό τη σκιά αυτής της κρίσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Τετάρτης, για να περάσει ο ίδιος η γραμμή.
 
Ο… κουμπάρος!

Ποιος έκανε τον γεφυροποιό μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίμου; Μαθαίνω ότι τον πολιτικό κουμπάρο έκανε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που μάλιστα θα είναι και κουμπάρος του Ανδρ. Παπαμιμίκου, τον οποίο και θα παντρέψει μέσα στο καλοκαίρι.
 
Η οργή της Ντόρας

Οργισμένη είναι η Ντόρα Μπακογιάννη με όσα διέρρευσαν περί σκόπιμης απουσίας της το βράδυ της Κυριακής από την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Η πρώην υπουργός είναι έξαλλη και λέει ότι δεν ήταν σκόπιμη η απουσία της και όπως έμαθα οφειλόταν σε ίλιγγο που την ταλαιπωρούσε και της προκάλεσε μεγάλη δυσφορία. Μάλιστα έλειπε από το γραφείο της επί δυο ημέρες και δεν πήγε την Τρίτη και σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπου ήταν ομιλήτρια.