«Κόκκινος συναγερμός» 

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου και τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά», ενώ πολλαπλασιάζονται οι συσκέψεις. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι και ο ίδιος πολύ κοντά στους υπουργούς – κλειδιά, επιτηρώντας από κοντά την προσπάθεια για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Σε συνομιλητές του επιμένει ότι η συμφωνία θα δώσει σημαντική ανάσα στην αγορά από τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα σημειώνει ότι σε συνδυασμό με τη λύση για το χρέος θα αλλάξει εντελώς το περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας στην πορεία προς την ανάπτυξη. 

Οι κλήσεις Παππά από τις ΗΠΑ 

Αυτό το κλίμα αλλαγής προς την Ελλάδα μεταφέρει και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς από τις ΗΠΑ, όπου είχε πάρα πολλές επαφές με πρόσωπα - «κλειδιά» του συστήματος εξουσίας, αλλά και με παράγοντες που επηρεάζουν το οικονομικό σύστημα. Ο Ν. Παππάς μετέφερε στον Πρωθυπουργό την αλλαγή της ατμόσφαιρας και διέγνωσε διάθεση για επενδύσεις από τις ΗΠΑ και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και ο ίδιος ανοίγοντας…«πόρτες»! 

Ο μηχανισμός 

Πολλοί λένε ότι αμέσως μετά τη συμφωνία χρειάζεται ένα πιο δυνατό σχήμα, ένας μηχανισμός, για να τρέξει την εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί. Ως εκ τούτου γίνονται πολλές παρασκηνιακές επαφές για το κυβερνητικό σχήμα της επόμενης περιόδου. Μάλιστα ένα όνομα που έφθασε στη στήλη, είναι αυτό του καθηγητή Οικονομικών και πρώην υπουργού Οικονομίας, του Νίκου Χριστοδουλάκη, αλλά και αυτό της Λούκας Κατσέλη. Κρατήστε τα ονόματα!  

Σάββατο ή Κυριακή 

Ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο ετοιμάζεται να ψηφιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο για να προλάβει η κυβέρνηση το Eurogroup της 24ης Μαΐου. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί Σάββατο, του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης. Όμως, με δεδομένο ότι γιορτάζει η μισή Ελλάδα, κάποιοι μου λένε ότι ίσως πάει για Κυριακή η ψηφοφορία, ενώ οι πιο προωθημένοι ποντάρουν ότι θα ψηφιστεί Παρασκευή! 

Σοσιαλδημοκρατικές παρέες 

Μια ακόμα επαφή με τους σοσιαλδημοκράτες θα έχει ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος θα βρεθεί σε σύναξη των σοσιαλιστών Πρωθυπουργών της Ε.Ε. την ερχόμενη Παρασκευή στη Ρώμη. Ο Αλ. Τσίπρας έρχεται όλο και πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. 

Σύναξη ευρωπαϊκού μετώπου 

Καλοκαίρι του 2015, όπου δινόταν η μάχη μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι», θα θυμίζει το 4ο συνέδριο της Δράσης του Θόδωρου Σκυλακάκη, όπου θα βρεθούν βασικά ονόματα που στήριξαν το «Ναι». Στο συνέδριο που αποτελεί και μια σύναξη βασικών πυλώνων του λεγόμενου ευρωπαϊκού μετώπου θα συμμετάσχουν, εκτός από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο Στέφανος Μάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο δήμαρχος Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης και ο Χάρης Θεοχάρης. 

Στρατηγική 1985 

Επιστροφή στο 1985 για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιχειρεί την «αποκαραμανλοποίηση» της Ν.Δ. Το ίδιο είχε κάνει και ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν το 1985 ως πρόεδρος επιχείρησε να βάλει φρένο σε επίδοξους «βαρόνους» και κομματάρχες και να φτάσει στις επόμενες εκλογές χωρίς εσωτερική υπονόμευση. Αυτή την τακτική ακολουθεί, μετά από τριάντα περίπου χρόνια ο Κυρ. Μητσοτάκης που βλέπει τις τελευταίες ημέρες να αναδιατάσσονται οι στρατοί στη Ν.Δ.