Σενάρια ανασχηματισμού

Για επιτάχυνση των εξελίξεων σε ότι αφορά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα συζητούν στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου φαίνεται να σκέπτονται την αλλαγή και πάλι του αρχικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η αρχική απόφαση για ανασχηματισμό το φθινόπωρο λέγεται ότι αναθεωρείται και πλέον όλα έχουν μπει στο τραπέζι και σε κάθε περίπτωση δεν θα συνδεθεί με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Βαρόμετρο για Τσίπρα

Την πλάστιγγα για τον Αλ. Τσίπρα θα γείρουν, είτε προς τη μια, είτε προς την άλλη πλευρά, ορισμένες κρίσιμες ημερομηνίες: α) η ψήφιση (απορρίπτεται η επιλογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου) των προαπαιτουμένων που παραμένουν σε εκκρεμότητα ώστε να εκταμιευθεί η δόση και β) η οριστικοποίηση του χρόνου διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο θα είναι το βαρόμετρο; Εάν αναβληθεί το συνέδριο και μετακινηθεί ο χρόνος διεξαγωγής του για φθινόπωρο, τότε ο Αλ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να κάνει τις αλλαγές στην κυβέρνησή του εντός του καλοκαιριού.
 

Συστημικές Εμμονές

Για συστημικές εμμονές μιλάνε στο Μέγαρο Μαξίμου αναφερόμενοι στα όσα γράφονται και λέγονται σε διάφορα συστημικά ΜΜΕ για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα. «Δεν είναι δυνατόν μια τόσο σημαντική επίσκεψη που είχε αποτέλεσμα στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Β. Πούτιν, να λένε διάφοροι ότι η Αθήνα ήταν ντεκόρ του Προέδρου Πούτιν για να επισκεφθεί μόνο το Άγιον Όρος» λένε κυβερνητικά στελέχη. Και συνιστούν υπομονή για να φανεί και το ρωσικό ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις.
 

Φθινοπωρινό πρόγραμμα

Από Σεπτέμβριο τα σπουδαία όσον αφορά το πολυσυζητημένο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στη Συγγρού πίστευαν σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και είχαν αρχίσει να…φορτσάρει για το πρόγραμμα, αλλά αυτό πηγαίνει πίσω τώρα και όπως μεταδίδουν κεντρικά στελέχη, στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο, θα είναι σε θέση σε πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ότι έχει γίνει έως σήμερα, να παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του προγραμματικού λόγου της Ν.Δ.

Η ομάδα των 100 ή 300

Δεν ξέρω εάν θα είναι 100, 200 ή 300 τα νέα άτομα, πέραν του χώρου της Ν.Δ.,  που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σίγουρα θα πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που δεν είχαν ιδεολογική σχέση με την κεντροδεξιά. Έτσι, λοιπόν έχουν επιφορτιστεί ορισμένοι συνεργάτες του και καταρτίζουν λίστα με τα πρόσωπα, που σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, «πουλάνε» για να γίνει η διαφορά.
 

Μαύρο στους εκσυγχρονιστές

Εμπάργκο μπαίνει στους άλλοτε πανίσχυρους εκσυγχρονιστές υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ. η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κ.α. Δεν φαίνεται ότι θα μπουν στα ψηφοδέλτια, καθώς εκτιμάται πως οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες από τα οφέλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κόβονται οριστικά οι γέφυρες, καθώς εάν κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές, ορισμένοι θα αξιοποιηθούν σε υπουργικά πόστα.