Ανασχηματισμό στο Μαξίμου σκέφτεται ο Τσίπρας

Πολλές μουρμούρες έχουν πέσει στο Μαξίμου στο επιτελείο του Πρωθυπουργού μάλιστα υπάρχουν συνεργάτες του που δεν λένε καλημέρα. Εκτός από τον ανασχηματισμό στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας σκέφτεται και αλλαγές στο οργανόγραμμα του επιτελείου του.

Οι συνομιλίες του Πρωθυπουργού με θέμα τον ανασχηματισμό

Μπορεί το θέμα του ανασχηματισμού να έχει απομακρυνθεί από την επικαιρότητα ωστόσο μαθαίνουμε ότι παραμένει στις σκέψεις αλλά και στις συνομιλίες του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας ανταλλάσσει απόψεις και διερευνά προθέσεις με πρόσωπα που θα μπορούσαν να διευρύνουν με την παρουσία τους το κυβερνητικό σχήμα. Περισσότερα θα γνωρίζουμε όταν θα ολοκληρωθούν οι θεσμικές πρωτοβουλίες του καλοκαιριού καθώς στη συνέχεια υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ...σφραγιστούν με δομικές και όχι μόνο αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Μια από τα ίδια;

Πανηγυρίζει μαθαίνω η κυβέρνηση για τα ευρήματα της έρευνας που αφορά την απασχόληση...Εκ πρώτης όψεως δεν έχει άδικο...Η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου πενταμήνου του έτους είναι επίσης θετικό και αποτελεί την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Μέχρι εδώ καλά....Μόνο που σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα (Μάϊο) του 2015, η απασχόληση είναι μειωμένη κατά 10% και μόνο το 49% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι πλήρους απασχόλησης...

Με άλλα λόγια έτσι πανηγύριζαν και οι προηγούμενοι...βλέποντας μείωση της ανεργίας!

Θα τα πούμε στις κάλπες το ...2019!

Είναι εκ των έμπιστων προσώπων και δίπλα στον πρώην πρόεδρο της ΔΗ.ΜΑΡ. Φ.Κουβέλη. Ο λόγος για την πρώην βουλευτή και υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής. Μαρία Γιαννακάκη. Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό, είναι ιδιαίτερα δεικτική απέναντι στους "παραιτηθείτε" και τους δίνει ραντεβού...στις κάλπες το 2019!

Ιδού τι αναφέρει:

Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι ιερό γιατί έχει ποτιστεί με αίμα. Αίμα αριστερό. Την ώρα που άλλοι έστελναν το παρακράτος, στην καλύτερη περίπτωση να τις διαλύσει στη χειρότερη να σκοτώσει. Καλή διαδήλωση, λοιπόν, και, εξάλλου θα έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε την απαρέσκειά σας για την κυβέρνηση στην κάλπη τον Σεπτέμβρη του 2019!

Για διεύρυνση, Καραμανλής jr μιλώντας στη Ν. Σμύρνη:

«Ως προς τα πολιτικά πρόσωπα με γνωστά ονόματα που προέρχονται από άλλους χώρους και ακούγονται όλο και περισσότερο, υπάρχουν και χρήσιμα στελέχη που έχουν να δώσουν πολλά, αλλά υπάρχουν και φθαρμένα υλικά στα οποία δεν θα επένδυα για ένα καλύτερο αύριο.

Η πραγματική διεύρυνση δεν στηρίζεται στο να έρθουν στην παράταξη μερικοί παλιοί πολιτικοί, αλλά πολλοί νέοι πολίτες. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αυτό κάνουμε μέρα με τη μέρα. Όλοι μας. Πασχίζουμε για να φέρουμε νέους πολίτες, νέα πρόσωπα, κοντά μας».

Άρχισαν οι αλλαγές στο επιτελείο του Μητσοτάκη

Όπως σας είχαμε γράψει εγκαίρως, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται για ανασχηματισμό το επικοινωνιακό  του επιτελείο.  Σήμερα ήρθε η πρώτη κίνηση με την τοποθέτηση του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Γ. Κοντογιάννη στη θέση του συμβούλου επικοινωνίας και αναμένονται και άλλες που θα κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο.