Οι πέντε βουλευτές των 53+ που αρχικώς αντέδρασαν στην τροπολογία Μουζάλα για τις επιτροπές που εξετάζουν τη χορήγηση ασύλου «αυγάτισαν» και έγιναν δέκα!

Κοντά στους αρχικούς Χ. Καραγιαννίδη, Α. Καββαδία, Γ. Πάλλη, Χ. Παπαδόπουλο και Γ. Ψυχογιό, προστέθηκαν και οι Τ. Χριστοδουλοπούλου (αντιπρόεδρος Βουλής), Μ. Μπαλαούρας, Ν. Μανιός, Α. Σταμπουλή και Ε. Σταματάκη, και εκφράζουν όλοι μαζί τη διαμαρτυρία τους, μετά δηλαδή την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας.

Διαφωνούν, όπως λένε, με την αλλαγή σύνθεσης των «Ανεξάρτητων Επιτροπών Προσφύγων» (δύο δικαστικοί θα ελέγχουν πλέον τις 3μελείς αυτές επιτροπές), για αυτό και θα επανέλθουν, όπως προειδοποιούν, ζητώντας συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Το  Εuro φρέναρε την... ανάπτυξη

Η εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης, από όπου ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις κυβερνητικές θέσεις για την ανάπτυξη, άργησε να ξεκινήσει σχεδόν μία ώρα. Όταν στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ρωτήθηκε που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση, απάντησε αφοπλιστικά. "Περιμένουμε να τελειώσει το παιχνίδι του euro και να προλάβουμε να μην αρχίσει το επόμενο". Αυτά συμβαίνουν όταν ψάχνεις το prime time στην τηλεόραση... 

Ο Μωάμεθ και ο Τσίπρας

Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Κάπως έτσι φαίνεται πως το σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να επανασυσπειρώσουν την κομματική τους βάση στον δρόμο προς το συνέδριο. Έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν αμέσως μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σειρά εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, με την συμμετοχή των κορυφαίων υπουργών και στελεχών. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις αυτή η σειρά εκδηλώσεων να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, με ανοιχτή συγκέντρωση και ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως παραμένει το βαρύ χαρτί του κόμματος και της κυβέρνησης.

Κόφτης στις διακοπές των βουλευτών

Φαίνεται πως τελικά οι φόβοι των βουλευτών για ένα θερμό καλοκαίρι, χωρίς διακοπές για αυτούς –όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας- δεν θα γίνουν πραγματικότητα. Από ότι φαίνεται, ναι μεν δεν θα δημιουργηθούν θερινά κοινοβουλευτικά τμήματα, όμως η Βουλή θα κλείσει 8 με 24 Αυγούστου. Από τις 25, θα ξεκινήσει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος. Τουλάχιστον θα μπορέσουν και αυτοί να απολαύσουν τα μπάνια τους.

Θα επανέλθει η ρύθμιση για το άσυλο

Η ρύθμιση που αφαιρέθηκε τελικά από την τροπολογία για τις υπηρεσίες ασύλου, θα επανέλθει. Μάλιστα θα ακολουθήσουν κι άλλες, ώστε να εξυπηρετήσουν μετανάστες και πρόσφυγες που διαθέτουν κάποια χρήματα και σκοπεύουν να τα επενδύσουν σε ακίνητα στην Ελλάδα.  Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει ο Δημήτρης Μάρδας, που είναι και ο εμπνευστής αυτής της πρότασης.