Πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια, ένα όμως παραμένει... θεσμός. Οι συναντήσεις των τάσεων το βράδυ πριν την εναρκτήρια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. 

Έτσι και απόψε (Παρασκευή), «φωτιά» θα πάρουν οι εσωκομματικές συζητήσεις: για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση, για το άνοιγμα προς τη σοσιαλδημοκρατία (όπως καταγράφεται στις «Θέσεις» του Συνεδρίου άλλωστε). 

Μάθαμε λοιπόν και σας μεταφέρουμε: οι 53+ (Τσακαλώτος, Δρίτσας κ.α.) θα μαζευτούν σε ξενοδοχείο στο Σταθμό Λαρίσης, η «Ενωτική Κίνηση» (Μπουρνούς, Στέλιος Παππάς κ.α.), στα κομματικά γραφεία στο Κουκάκι, ενώ η «Πλατφόρμα 2010» (Μπαλάφας, Ζαχαριάδης κ.ο.κ.) προτιμούν να συνοδεύουν τη συζήτηση με φαϊ, κρατούν όμως επτασφράγιστο μυστικό το «πού». 

Τα εύσημα στον Χουλιαράκη 

Τα εύσημα ενός προκατόχου του ακούμε πως απέσπασε ο Γ. Χουλιαράκης, και μάλιστα επί... ιταλικού εδάφους. Φίλιππος Σαχινίδης και Γιώργος Χουλιαράκης συναντήθηκαν στη Φλωρεντία, όπου μίλησαν σε εκδήλωση στη μνήμη του επιφανούς οικονομολόγου και δασκάλου τους (σε διαφορετικά, ωστόσο, Πανεπιστήμια) Mike Artis. 

Ενδιαφέρον όμως είχε και το θέμα, που τους δόθηκε να πραγματευθούν: «Μαθήματα από την ελληνική κρίση που δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί». Τα πήραν τα μαθήματά τους άραγε, νυν και πρώην; 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ταξίδευα με την αδερφή σου 

Μιλώντας στο Eνικό ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν ένα σύντομο διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. 

«Ταξίδευα με την αδερφή σου χθες. Γυρνάγαμε από το Στρασβούργο όπου είχαμε το συμβούλιο της Ευρώπης. Νομίζω πήγαμε καλά εκεί. Να δούμε τα επόμενα βήματα», είπε πρώτος ο πρωθυπουργός.