Αντιμέτωποι με ένα χοντρό χουνέρι βρέθηκαν το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για  για κάποια νέα τροπολογία της κυβέρνησης ή εν γένει νομοθετική παρέμβαση μνημονιακού τύπου αλλά για μια παρεξήγηση για κάποιες ώρες τους στοίχησε πολύ. Τι έγινε; Πολλοί συνταξιούχοι ψηφοφόροι πήγαν να πάρουν τις συντάξεις τους και είδαν ότι από αυτές έλλειπε ένα σημαντικό τμήμα. Αμέσως αγχώθηκαν και άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα τους βουλευτές ζητώντας τους εξηγήσεις για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις. Οι τελευταίοι, αποσβολωμένοι, καθώς δεν είχαν καμία σχετική ενημέρωση, ούτε ήξεραν τι να πουν στους απελπισμένους ψηφοφόρους άρχισαν να παίρνουν τα δικά τους τηλέφωνα και να ρωτούν τι ακριβώς συνέβη.

Τελικά αποκαλύφθηκε πως δεν υπήρξε κάποια μείωση ή κρυφή περικοπή αλλά αλλαγή στον τρόπο καταβολής των επικουρικών συντάξεων. Εφεξής, η καταβολή των επικουρικών δεν θα γίνεται στα τέλη του μήνα αλλά στις αρχές (4) του επόμενου. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή εκνεύρισε πολλούς βουλευτές που έβαλαν στο στόχαστρό τους τον υφυπουργό Εργασίας Αναστ. Πετρόπουλο. Όπως λένε όφειλε το υπουργείο και οι υπηρεσίες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για αυτή την αλλαγή προκειμένου να αποφευχθούν τα πρωϊνά γαλλικά και οι παρεξηγήσεις.

Γιατί ξαφνιάστηκε ο Φλαμπουράρης

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκαν με τους δημάρχους Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου και Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη. Η αρχική εικόνα ήταν ότι υπήρχε αρνητική διάθεση των τοπικών αρχόντων να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο στη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Επικρατείας κάθε άλλο παρά αυτήν την εικόνα σχημάτισε καθώς οι τοπικοί άρχοντες ήθελαν πρώτα τα να ενημερωθούν και να γίνει μια καλή προετοιμασία ώστε να γίνει η συνάντηση. Πολλά από τα αιτήματα τους κρίθηκαν λογικά και το πιθανότερο είναι να γίνουν αποδεκτά.    

Πυρ και μανία με Μηταράκη

Πυρ και μανία με τον Νότη Μηταράκη  που σήκωσε το θέμα με την «οφ σορ» της Αυγής είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι έχουν ράμματα για τη γούνα του… Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα ράμματα και τη γούνα. Πάντως στο στόχαστρο μπήκε κι ο Υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης στον οποίον χρεώνουν ότι πήγε να του κάνει «ρουσφέτι» για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο. Μάλιστα κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι ο πρώην Υφυπουργός και νυν Υπουργός έχουν βρει κοινή…επαφή