Υπάρχουν αρκετές ρήξεις (πχ ρήξη συνδέσμων, χιαστών, στομάχου κλπ) ώστε να περνάει σχεδόν απαρατήρητη η ρήξη που ενδέχεται να επέλθει στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, που συμβαίνει να είναι και δανειστές μας. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι αν οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την οικονομική κρίση(η οποία δεν ήρθε ουρανοκατέβατη το 2010), από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά, αν είχαν τη βούληση να έρθουν σε ρήξη με το κράτος-γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα χρεοκόπησε το κρατικό μοντέλο- σήμερα δεν θα κινδύνευε η χώρα να βρεθεί κυριολεκτικά στον αέρα. Δυστυχώς καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε τη ρήξη και τώρα οι... Τζέιμς Ντιν της κυβέρνησης δεν αποκλείουν ακόμα και τη ρήξη με την Ευρώπη! 

Είναι τραγικό και κανείς πολιτικός και κανένα κόμμα, πολλώ δε μάλλον τα κόμματα της Αριστεράς, δεν τολμά να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα για την οποία φυσικά δεν φταίνε οι άλλοι. Διότι όλοι αυτοί και μαζί τους πολιτικοί και κόμματα της λεγόμενης αστικής παράταξης, αποφεύγουν να πουν στον κόσμο την αλήθεια που είναι ότι κανείς ξένος δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι το 2010 από το σύνολο των δαπανών του δημοσίου το 75%-ναι καλά διαβάζετε- πήγαινε σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου. Όπως κανείς δεν λέει-ελπίζω να το μάθουμε από την εξεταστική της κυρίας Κωνσταντοπούλου- γιατί το 2009 η Ελλάδα είχε χρέος 75 δις ευρώ περισσότερο από το κανονικό. 

Φαντάζομαι την απογοήτευση εκείνων που ψήφισαν τον κ. Τσίπρα, στην πλειονότητά τους αστοί της μεσαίας τάξης, που περίμεναν να ακούσουν από ένα νέο άνθρωπο, πως το χρέος και τα ελλείμματα δεν οφείλονται αποκλειστικά στις μίζες. Η χώρα μπήκε στα μνημόνια γιατί οι κυβερνήσεις προτίμησαν να σώσουν στρατιές βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων και άχρηστων οργανισμών φορέων, σε βάρος του εισοδήματος και της εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.

Διότι αν είχαν γίνει εγκαίρως οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο και είχαν προχωρήσει οι ιδιωτικοποιήσεις, αν με δύο λόγια είχαν προχωρήσει οι τομές και οι ρήξεις με τις συντεχνίες, ούτε σε μνημόνια θα είχαμε μπει ούτε τώρα θα κινδύνευε η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρωζώνης.