Δεν ξέρω αν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, αλλά η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο διακοπών από τον περασμένο Νοέμβριο. Από τότε δηλαδή που κάποιοι ταλαντούχοι αναλυτές πολιτικών δεδομένων έκριναν- με τη συνδρομή των κομμάτων της αντιπολίτευσης- ότι θα ήταν κατά έναν τρόπο «λυτρωτική» η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Όπως ήταν φυσικό η αγορά παρέλυσε και υπό την προσδοκία μιας εθνικά υπερήφανης διαπραγμάτευσης παρέλυσε και ο εισπρακτικός μηχανισμός του δημοσίου.

Δύο μήνες λοιπόν διακοπές προεκλογικά και κάτι περισσότερους μετεκλογικά που έχουν ως αποτέλεσμα η χώρα, με ευθύνη της τότε και της παρούσας κυβέρνησης, να παραθερίζει εν μέσω Μαρτίου. Κι αν για τη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου η κόπωση αποτελούσε δικαιολογία για διακοπές, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ​και του Πάνου Καμμένου δεν χρειαζόταν διακοπές. Πολλώ δε μάλλον η χώρα που η πορεία της εξαρτάται από μια λίστα ευσεβών πόθων μερικώς κοστολογημένων.

Το καλαμπούρι της «δημιουργικής ασάφειας» καθώς και οι... διαπραγματεύσεις μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών κάποτε θα τελειώσουν μαζί με τις διακοπές. Πριν όμως φθάσουμε στο τέλος, θα ήταν ευχής έργο ο Αλέξης Τσίπρας να καταλάβει ότι μας έχουν καταλάβει και να συμπεριφερθεί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας αντί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον ας θυμηθεί τη λενινιστική παιδεία του ώστε να κάνει τη συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης. Ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω προκειμένου με σύνεση και ρεαλισμό να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σε τελευταία ανάλυση ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να διαλέξει αν θα μιλήσει με την ιστορία ή με την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Να γνωρίζει όμως ότι οι απογοητευμένοι αστοί της μεσαίας τάξης δεν μεταλλάχθηκαν σε μια τριετία σε αριστερούς ριζοσπάστες για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.  Έδωσαν μια ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα με την ελπίδα ότι δεν θα δίνει λογαριασμό στον Λεουτσάκο αλλά στην Ελλάδα. Τώρα, λοιπόν, πρέπει να επιλέξει: Ελλάδα ή ΣΥΡΙΖΑ.