Είπε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο λαός τον ψήφισε όχι για να φύγει από το ευρώ αλλά για να μείνει διαπραγματευόμενος καλύτερους όρους.

Κι έχει δίκιο. Μόνο που αυτό αποτελεί ομολογία ότι εκείνος δεν κατάφερε να πετύχει καλύτερους όρους και γι αυτό έχασε. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Τι έχουμε λοιπόν εδώ και μας το έδωσαν πολύ καλά να καταλάβουμε παρακολουθώντας τις ομιλίες τους στη βουλή. Έναν πρώην πρωθυπουργό που δεν μπόρεσε να πετύχει καλύτερους όρους κι έναν νυν πρωθυπουργό που δεν μπορεί να πετύχει καλύτερους όρους. Να υποθέσουμε ότι ούτε ο ένας έλεγε την αλήθεια τότε ούτε ο άλλος λέει την αλήθεια τώρα;

Και όμως τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο και ο πρωθυπουργός λένε την αλήθεια. Μια αλήθεια όμως που την εμφανίζουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βολεύει τις επιδιώξεις τους, να καθησυχάζει τη κοινωνία, αλλά που η αφήγησή της ουσιαστικά διαιωνίζει τα προβλήματα της χώρας. Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαπραγματεύθηκε προσπαθώντας να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και στη συνέχεια να πετύχει καλύτερους όρους; Μήπως το ίδιο δεν κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με το δικό του τρόπο; Τι φταίει λοιπόν και δεν έρχονται αυτοί οι καλύτεροι όροι;

Μήπως δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Μήπως δεν θέλουν να τη κάνουν καλά τη δουλειά τους; Ή μήπως δεν αγαπάνε την πατρίδα τους; Τίποτα απ' όλα αυτά. Απλώς δεν θέλουν, γιατί δεν θέλουμε, να ακούσουμε ότι οι καλύτεροι όροι δεν ήλθαν γιατί δεν τόλμησαν να συγκρουσθούν με τα συμφέροντα που λυμαίνονται το κράτος, δεν τόλμησαν να έρθουν σε ρήξη με συντεχνιακές αντιλήψεις και νοοτροπίες, δεν είχαν τη διάθεση εν τέλει να μας ξεβολέψουν ώστε να γίνουμε δημιουργικοί και να πάρουμε κι εμείς το ρίσκο. Μας άφησαν υποτίθεται να ζούμε υπό κρατική φροντίδα πληρώνοντας το τίμημα των περικοπών και των μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις. Για να μη πειράξουν τους βολεμένους "πείραξαν" και συνεχίζουν να "πειράζουν" με επαχθείς φόρους αυτούς που συνεισφέρουν στην πραγματική οικονομία.

Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια γιατί οι όροι δεν έγιναν καλύτεροι και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να γίνουν καλύτεροι. Τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα σε κοινοβουλευτικές κοκορομαχίες και μαζί τους να περνάνε και οι χαμένες ευκαιρίες από μια χώρα που έχει μείνει στάσιμη.