Η κοινή γνώμη της χώρας θα πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα- κοινώς να προετοιμάζεται σιγά- σιγά πως εφόσον η κυβέρνηση δεν αλλάξει πορεία- της επερχόμενης πραγματικής ανθρωπιστικής κρίσης που θα έχει δυσμενέστατα αποτελέσματα για τη κοινωνία.

Μόνο που τότε αυτό που θα συμβεί στους Έλληνες δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί με νομοσχέδιο. Πιστεύω ότι αυτό το αντιλαμβάνεται σε όλη του την έκταση ο Αλέξης Τσίπρας. Είμαι βέβαιος όμως ότι δεν το έχει καταλάβει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και μαζί του οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ευτυχώς όχι όλοι- και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  

Εκτιμώ ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μην έχει αντιληφθεί αυτό που αισθάνεται ο μέσος Έλληνας που περνάει τα σύνορα της χώρας. Πως η Ελλάδα δεν είναι ο πλέον η χώρα που "αντιστέκεται" στη "κακή" Ευρώπη που θέλει το κακό της, δεν είναι πλέον η "ηρωίδα" που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων και το ρου της ιστορίας, αλλά μια χώρα που έχει καταντήσει περίγελος με τις γραφικότητες των υπουργών που την εκπροσωπούν. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Γιάννης-που φθάσαμε να γράφουμε το όνομά του με ένα "ν" γιατί δεν του αρέσει με δύο- Βαρουφάκης. Κατά τα άλλα συμπαθέστατος, εξαιρετικός καθηγητής, αλλά ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με αυτό που υποτίθεται ότι είναι.  

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να πάρει γρήγορα αποφάσεις και να αλλάξει γιατί διαφορετικά θα τον "αλλάξουν" τα γεγονότα. Δεν είναι δυνατόν η χώρα σε μια τέτοια κρίσιμη και καθοριστική στιγμή στην ιστορία της να κυβερνάται από σχολιαστές και εκτιμητές καταστάσεων. Υπάρχουν καλύτεροι και ικανότεροι στη πιάτσα. Διότι την ίδια δουλειά με τον υπουργό Οικονομικών μπορεί να την κάνει άνετα ο Γιάννης Πρετεντέρης και μάλιστα με δύο "ν" στο όνομά του.  

Καταλήγοντας και επειδή δεν απέχουμε παρά μερικές μόλις εβδομάδες πριν από τη χρεοκοπία, η οποία δεν θα είναι μόνο οικονομική αλλά και εθνική, ο πρωθυπουργός έχει εθνική υποχρέωση να ανατρέψει άμεσα τον εαυτό του. Να αλλάξει στάση και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα επαναλάβω ότι ο κόσμος αυτόν ψήφισε και όχι το ΣΥΡΙΖΑ και το τρενάκι του Καμμένου. Να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στην πλατεία Κουμουνδούρου.