Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι γνωρίζετε την περίφημη φράση "πάρε το κουβαδάκι σου πήγαινε να παίξεις σε άλλη παραλία". Τώρα θα μάθετε και τη φράση "πάρε τη ξαπλώστρα σου και πήγαινε την πέντε μέτρα απ' την παραλία".

Αν μη τι άλλο αυτή η κυβέρνηση εκτός από "δημιουργική ασάφεια" διαθέτει και "δημιουργική φαντασία". Αλλά και σοφούς ανθρώπους όπως ο στωικός Αλέκος Φλαμπουράρης, που εκτός από συντονιστής των υπουργών και καθοδηγητής του Αλέξη Τσίπρα, γηράσκει αεί διδασκόμενος. Μαθαίνει, όπως είπε, από τον πρωθυπουργό.  

Μαζί μ' αυτούς αρχίζουμε να μαθαίνουμε κι εμείς πως θα νικήσουμε το φόβο, όπως γράφει ο Αλέξης Τσίπρας προλογίζοντας το βιβλίο του... "Μπορούμε" Πάμπλο Ιγκλέσιας επί το ελληνικό... Εκκλησίας. Που λέτε, στον πρόλογο του βιβλίου ο πρωθυπουργός μας εξηγεί ότι "έφθασε η στιγμή να αλλάξουμε το κόσμο". Μέχρι όμως να αλλάξουμε το κόσμο, σ' αυτή τη μικρή γωνιά του κόσμου, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ξεκινάει την επανάσταση από τις παραλίες αλλάζοντας το καθεστώς που ισχύει για τις ξαπλώστρες.  

Εν τω μεταξύ η αρμόδια υπουργός Τουρισμού, η κυρία Κουντουρά, θα πρέπει στην πρώτη ευκαιρία να ρωτήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη-ο οποίος διαθέτει συν τοις άλλοις και εκδρομικό look- πως σκέφτεται να φορολογήσει τους πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς. Γιατί το ακούσαμε κι αυτό. Τέλος πάντων το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση πριν αλλάξει το κόσμο επιχειρεί να αλλάξει τη τουριστική μας κουλτούρα, επιβεβαιώνει την κυριαρχούσα αίσθηση ότι επί τρεις μήνες κάνει διακοπές.  

Άλλωστε σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, την οποία επιλέγουν χιλιάδες μετανάστες για να λιασθούν, κατά δήλωση της αρμοδίας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, γιατί να μη λιάζεται και η κυβέρνηση;