Δεν ξέρω τι έπαθε ξαφνικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και θέλει να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο σκοτώνοντάς το. Εδώ που τα συζητάμε σ' αυτή τη ζωή δεν είναι τίποτα τυχαίο κι αυτό φάνηκε όταν ο Σταύρος Κοντονής προκειμένου να τιμωρήσει τους χούλιγκανς τιμώρησε το ποδόσφαιρο διακόπτοντας το πρωτάθλημα. Εν συνεχεία έφερε ένα νομοσχέδιο που αν τελικά ψηφιστεί ως έχει τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κάνει... σεφτέ στο grexit.  

Είναι παντελώς άσχετος ή διακατέχεται από ιδεολογικές εμμονές; Προφανώς είναι και τα δύο. Αφενός αγνοεί πως λειτουργεί το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αφετέρου με την ιδεοληψία του στερεί από τα δημόσια έσοδα μισό εκατομμύριο ευρώ και 2,3 δισ. ευρώ Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Περίπου το 1,2% του ΑΕΠ. Προσθέστε και 40.000 θέσεις εργασίας που δημιουργεί η "βιομηχανία" του ποδοσφαίρου και θα καταλάβετε γιατί είναι ταυτόχρονα άσχετος και ιδεοληπτικός

Το θέμα όμως δεν είναι ο Κοντονής. Άλλωστε στους τρεις μήνες ζωής αυτής της κυβέρνησης έχουν εμφανιστεί αρκετοί... Κοντονόες σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου. Το θέμα είναι τι κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να σταματήσει την παραληρηματικού χαρακτήρα συμπεριφορά του υπουργού του. Εκτός κι αν συμφωνεί με τις γραφικότητές του και θεωρεί ότι γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την UEFA και τη FIFA θα παταχθεί η βία στα γήπεδα. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάτι πρέπει να γίνει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αλλά δεν κόβεις το κεφάλι επειδή έχεις πονοκέφαλο. Άλλωστε η βία δεν αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο. Μήπως τα πανεπιστήμια δεν ταλαιπωρούνται από το φαινόμενο; Να τα κλείσουμε; Λοιπόν μέχρι τώρα η κατάσταση είχε πλάκα. Διασκεδάζαμε με τους υπουργούς της πλάκας. Νομίζω, όμως, ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί ότι η σοβαρότητα των υπουργών του είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη σοβαρότητα του θέματος.  

Γι αυτό άμεσα πρέπει μαζί με τις διατάξεις του νομοσχεδίου να αποσύρει και τον Κοντονή ή Κοντο- νου όπως αποδεικνύεται. Αν δεν το κάνει θα αρχίσει αργά ή γρήγορα να ακούγεται το σύνθημα: «Θα μπούμε μέσα...»