Προσέξατε το ύφος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια των επεισοδίου που προκάλεσε η άκρως προκλητική ομιλία του Νίκου Βούτση; Το διασκέδαζαν, ή καλύτερα το απήλαυναν.

Το θέαμα με βουλευτές να κινούνται απειλητικά εναντίον συναδέλφων τους και ύβρεις επιπέδου κρεοπωλείου δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό της Αριστεράς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι μια μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη ρεβάνς από την ιστορία. Πιστεύουν ότι επαναφέροντας εντός του κοινοβουλίου το μετεμφυλιακό εθνικό διχασμό, θα ξαναγράψουν την ιστορία.    

Προφανώς ο υπουργός Εσωτερικών ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Και μόνο ότι αμέσως μετά το χαμό που προκάλεσε με τις κατηγορίες κατά της αντιπολίτευσης γύρισε απευθυνόμενος στον Λαφαζάνη για να του πει: «έτσι ξέρω εγώ να χτυπάω ρε μ....α», αποδεικνύει ότι ήθελε να μετατρέψει την αίθουσα σε αρένα. Είναι επίσης εμφανές ότι οι περισσότεροι βουλευτές συμπολίτευσης δεν ενοχλούνται από την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόσεχαν να μη τους δίνουν επιχειρήματα που εύκολα θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον κατά του κοινοβουλίου.

Αυτό και μόνο θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τον πρωθυπουργό που οφείλει άμεσα να "μαζέψει" τους υπουργούς της κυβέρνησής του. Είναι αδιανόητο στα πολιτικά χρονικά μια κυβέρνηση σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να έχει ανοίξει τόσα πολλά μέτωπα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Εκτός κι αν όλα αυτά εντάσσονται σ' ένα καλοστημένο σχέδιο πόλωσης που οδηγεί σε εκλογές. Σε κάθε περίπτωση ολοένα και αυξάνεται ο κίνδυνος ενός νέου εθνικού διχασμού, που σε συνδυασμό με τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, καθιστά σχεδόν αναπόφευκτη μια εθνική καταστροφή.

Πέρα και πάνω από τον Τσίπρα, το Σαμαρά και τους άλλους υπάρχει η Ελλάδα. Πέρα και πάνω από τον κάθε Βούτση υπάρχει ο σεβασμός στη Δημοκρατία. Και πέρα από κάθε κυβέρνηση υπάρχει το δικαίωμα κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας στην ελπίδα. Οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι σπρώχνοντας τη χώρα στο κατήφορο φέρνουν όλο και πιο κοντά τη φρίκη.