Στην πρωτεύουσα της Λετονίας- τη Ρίγα- όπου έδρασε πριν από μερικές ημέρες το κατασκοπικό δαιμόνιο του Γιάνη Βαρουφάκη, θα προσπαθήσει ο Αλέξης Τσίπρας να αποφύγει το πιστωτικό γεγονός.

Η καταγραφή της συνόδου του Eurogroup είναι ένα γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο. Ελπίζω ότι δεν θα αποτελέσει αφορμή ώστε να υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο ο Έλληνας πρωθυπουργός. Είναι πάντως γεγονός ότι η ομολογία του υπουργού Οικονομικών φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα. Σε σημείο μάλιστα οι ομόλογοι του να τον παρατηρούν και να σκέφτονται ότι θα του πήγαιναν πολύ τα ριγέ. 

Το βέβαιο είναι ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει ήδη να τα προβάρει γιατί όπως τα έχει κάνει δεν θα τα αποφύγει. Μέχρι να προβεί στην αποκάλυψη της πράξης του, ασχέτως αν στη συνέχεια επιχείρησε να δώσει μια διαφορετική διάσταση, οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι είχαν απέναντι τους έναν υπουργό που φορούσε ριγέ πυτζάμες. Και ως εκ τούτου τον αντιμετώπιζαν με την επιείκεια που αρμόζει σε κάποιον που κοιμάται. Δεν ξέρω αν ξύπνησε ή αν συνεχίζει να βλέπει όνειρα. Υποψιάζομαι όμως ότι τα όνειρα του έχουν γίνει εφιάλτες για τον Αλέξη Τσίπρα

Το χειρότερο είναι ότι δεν τρομάζει μόνο ο ίδιος, αλλά και όσοι έβλεπαν μαζί του το ίδιο όνειρο και τώρα αναζητούν εναγωνίως την υπηρεσία αφύπνισης προκειμένου να πάρουν ό,τι τους δίνουν για να βγάλουν το καλοκαίρι. Δεν είναι λίγοι πλέον όσοι τσιμπιούνται μπας και όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι πραγματικότητα, αλλά ένα κακό όνειρο που στο τέλος θα μας βρει όλους με ριγέ μπλούζες. Αξίζει να σημειώσετε ότι "Ρίγα" στη γλώσσα των Λετονών σημαίνει "βρόχος". Ας ευχηθούμε ότι δεν θα τον περάσουν στο λαιμό της Ελλάδας, έστω κι αν η κυβέρνηση φρόντισε το προηγούμενο διάστημα να σφίξει το "βρόχο" στην άκρη του σχοινιού γύρω απ' το λαιμό της χώρας.