Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει τις αποφάσεις του. Άλλωστε τα περιθώρια που ο ίδιος είχε θέσει έχουν πλέον εξαντληθεί. Και μαζί τους έχουν εξαντληθεί και οι περισσότεροι εκ των... πλεονασματικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που εγκατέλειψαν τα λεγόμενα "παλιά" κόμματα αναζητώντας τη τύχη τους στο "καινούριο". Ατύχησαν. Τα μαθήματα γιόγκα στους θεσμούς τελειώνουν. 

Παρά ταύτα θα μπορούσε κάποιος να πει "κάθε εμπόδιο για καλό". Καλό για ένα μέρος του εκλογικού σώματος που επιτέλους δοκίμασε τι σημαίνει "για πρώτη φορά Αριστερά". Και ακόμα καλύτερο για τον Αλέξη Τσίπρα που έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί από εκείνους που θεωρούν-μπορεί και δικαίως- ότι η παρουσία τους διασφαλίζει το απαραβίαστο των "κόκκινων γραμμών".

Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε αντί των "κόκκινων γραμμών" την "εθνική γραμμή" προκειμένου να κρατηθεί η χώρα ζωντανή. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά οι τελευταίες κινήσεις του προδιαγράφουν και τις επιλογές του. Κλείνει τ' αυτιά του στους "δραχμοφόρους" και ανοίγει τα μάτια του ώστε να δει πέρα από τα όρια της "μικρής εικόνας" μιας κυβέρνησης που δείχνει να εξαντλεί τα χρονικά της όρια. Δεν είναι εύκολο ούτε μπορεί να γίνει απ' τη μια μέρα στην άλλη. Ξεκίνησε όμως να γίνει.

Και θα γίνει με το μικρότερο κόστος για τον Αλέξη Τσίπρα- αφού μοιραία θα εγκαταλείψει μαζί με τον παλιό του εαυτό και τα παλιά μυαλά του ΣΥΡΙΖΑ- και το μέγιστο όφελος για την Ελλάδα και την πλειονότητα των Ελλήνων. Αυτό είναι που θα οδηγήσει και στις εκλογές ώστε να καθαρίσει πλήρως το τοπίο και να προχωρήσει η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με νέες σταθερές και με γνώμονα τη σταθερότητα και την ευημερία της κοινωνίας. Ένας κύκλος κλείνει κι ένας άλλος ανοίγει σε μερικές εβδομάδες από σήμερα. Ένας κύκλος εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας που θα βάλει στο περιθώριο τους ακραίους.