Οι δηλώσεις που γίνονται καθημερινά στα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ξεπερνούν καμιά φορά και τον πιο ευφάνταστους σεναριογράφο του "house of cards".

Ο κύριος Μάρδας, έχει πλέον θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών. Στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, ήταν από εκείνους που μέσα στην παλαβομάρα του πρώτου 7μηνου κράτησε όρθια τα δημόσια ταμεία. Είχε θεωρηθεί από πολλούς συστημικούς δημοσιογράφους, ως ένας σοβαρός και μετρημένος υπουργός. Όταν κάποιος εθίζεται στην υπερπροβολή και ξαφνικά του λείπει, τότε λέει κοτσάνες.

Το "πάμε πόλεμο" του Μάρδα, θα είχε πλάκα αν το έλεγε ενα στέλεχος, αν το έλεγε ένας γραφικός. Είναι δυνατόν ένα πολιτικό στέλεχος του υπουργείου εξωτερικών να μιλάει με τόση ελαφρότητα για πόλεμο; Βγήκε το διόρθωσε. Σχήμα λόγου λέει. Τι πάει να πει σχήμα λόγου για έναν πόλεμο.

Υπάρχουν στιγμές που η χώρα αυτοτρολάρεται. Υπάρχουν στιγμές που βλέπεις πολιτικά στελέχη να τρολάρουν τους πολίτες. Η μια κατραπακιά διαδέχεται την άλλη. Ο πρωθυπουργός υπογράφει συμφωνίες με κρατικά τουρκικά δημοσιογραφικά πρακτορεία, μοιράζει λουλούδια και την ίδια ώρα κλείνουν εφημερίδες τις οποίες δεν πολυγουστάρει ο Ερντογάν.

Ο Μάρδας λέει για πόλεμο. Τι να πω προφανώς μας κάνει πλάκα η ζωή . Και μετά βεβαίως δεν τρέχει και τίποτα η ζωή συνεχίζεται μέσα σε μια απίστευτη μιζέρια, μέσα σε μια κατάσταση που κάποιους τους φρικάρει και κάποιους άλλους τους αφήνει αδιάφορους. Καμία φορά είναι καλυτερα να μασάς παρά να μιλάς.