Μερικές φορές η γραφικότητα δεν είναι καλή δικαιολογία για τη βροχή χαζομάρας

Καλά κάνουν τα κανάλια και την πέφτουν στην κυβέρνηση. Καλά κάνουν τα δελτία ειδήσεων και οι ειδησεογραφικές εκπομπές. Έτσι πρέπει, ο καθένας τη δουλειά του. Η κυβέρνηση να ασκεί εξουσία και τα media να την αμφισβητούν. Μερικές φορές ωστόσο ξεφεύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο και γίνεται της ξεφτίλας το πανηγύρι. Βλέπε το στόρι με τον Νίκο τον Αλέφαντο και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Όπου έσκασε μύτη σε ένα βιντεάκι ο συνταξιούχος προπονητής και τα έχωσε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και στον πρωθυπουργό. Τα είπε τσίπικα και βοθρολυματικά ως άλλος καραγωγέας, που θα έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Χατζιδάκις. Με φράσεις του στυλ: «Ένα και ένα κάνουν δύο, Αλέφαντος. Κύριε Τσίπρα σε ψήφισε ο κόσμος. Το παραμύθι κόκκινες γραμμές άστο και ζητάω. Τις κόκκινες γραμμές να τις βάζεις, έχω λεφτά να πληρώσω τον συνταξιούχο; Έχεις ή δεν έχεις;» Ή ακόμη χειρότερα: «Με συγχωρείς μαλάκες είναι οι άλλοι; θα σου πουν οι άλλοι έλα. Δηλαδή χρωστάω εγώ λεφτά και του πω εγώ του άλλου δώσε μου; Θα μου πει δώσε κανά πενηντάρικο, κανά κατοστάρικο.»

Όλα αυτά από έναν άνθρωπο που παριστάνει τον νέο Κουτσόγιωργα, ότι και καλά τα λέει χύμα και τσουβαλάτα και δεν μασάει τα λόγια του. Τη μία στιγμή βεβαίως υποστηρίζει αυτά τα γραφικά και την άλλη δεν ντρέπεται να ισχυρίζεται ότι η Χρυσή Αυγή επιτελεί κοινωνικό έργο και βοηθάει τον κοσμάκη με τα συσσίτιά της μόνο για Έλληνες. Τα είχε πει μια χαρά (και δυο τρομάρες…) πριν από τις Δημοτικές εκλογές του Πειραιώς και τα επανέλαβε και πριν τις βουλευτικές εκλογές. Αλλά τότε τον είχαν αγνοήσει τα κανάλια.

Γιατί η μισή ντροπή είναι δική του και η άλλη μισή δική τους. Όταν δεν έχουν πρόβλημα να νομιμοποιούν τον κάθε γραφικό, μόνο και μόνο γιατί είναι τζάμπα το «υλικό» και διότι θα τσιμπήσουν τα ώτα των τηλεθεατών από τη χαζομάρα. Κι έτσι περπατάς στο γραφείο και δέχεσαι φάτσα κάρτα τη βροχή αηδίας και μπούρδας. Κολλητά με το στόρι της μικρής Άννυς, που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ξεφύγαμε ποτέ από τον κανιβαλισμό και τις ανθρωποθυσίες…