Το ταξιδιωτικό περιοδικό της βρετανικής εφημερίδας, φιλοξενεί έναν ύμνο στη χώρα μας

Λέω για σήμερα να μην γκρινιάξω. Να μην ασχοληθώ με την πολιτική, την κοινωνία, τα λείψανα, με τίποτε απολύτως που μπορεί να μου ανεβάσει τη θερμοκρασία. Λέω να πω τον λόγο τον καλό, να μπει το γουικέντ με το χαμόγελο. Να χαρώ κι εγώ, να χαρείτε κι εσείς με το πολυσέλιδο αφιέρωμα στη χώρα μας που φιλοξενεί το «Travel magazine”. Τo μηνιαίο ταξιδιωτικό περιοδικό, που φέρει την υψηλού κύρους υπογραφή των λονδρέζικων “Sunday Times”. Δεν είναι μικρό πράγμα είκοσι έξι σελίδες φουλ Ελλάδα και μία το εξώφυλλο σύνολον είκοσι επτά. Για την ώρα είναι το αφιέρωμα της χρονιάς στα ξένα media και μας δίνει πολυάριθμους πόντους τώρα που ξεκινάει η σαιζόν!

Το εξώφυλλο τα λέει όλα: «Μυστική Ελλάδα. Κρυμμένες θαλασσοσπηλιές, νυσταλέα χωριά, φασαριόζικες πόλεις, ξέρουμε όλα αυτά που δεν έχουν ανακαλύψει τα πλήθη». Και λέει αλήθεια. Τις τσέκαρα διεξοδικά και τις είκοσι έξι σελίδες και είναι μια χαρά. Δίνουν τις σωστές πληροφορίες και προσανατολίζουν ορθώς τον υποψήφιο επισκέπτη. Και τα «μυστικά» που αποκαλύπτουν μπορεί να τα ξέρουμε εμείς οι γάτοι Έλληνες, αλλά οι αλλοδαποί δεν θα τα βρουν τόσο εύκολα στους κάθε είδους ταξιδιωτικούς οδηγούς και στις πάσης φύσεως μπροσούρες. Αν θέλεις όντως να αποφύγεις το «πλήθος που παραληρεί», το "Travel magazine” θα σε βοηθήσει αποτελεσματικά.

Χώρια που έχει και τον σωστό χάρτη της χώρας μας. Με καθαρογραμμένα τα σύνορα με την Τουρκία, χωρίς κανένα από τα τόσο συνηθισμένα (και τόσο πρόστυχα…) λαθάκια που αμαυρώνουν φιλότιμες προσπάθειες. Όλα κομπλέ και το Καστελόριζο στη θέση του! Μόνο το «Μακεδονία» τους ξέφυγε για τους Βόρειους γείτονές μας, αλλά αυτή είναι μια ιστορία που δεν μας πάει καλά εδώ και πολύ καιρό…