Μια πολιτική παρέμβαση είναι απαραίτητη για να ξεμπερδεύουμε επιτέλους με τον Ασπρόπυργο

Συγχωρέστε με που γράφω τρίτη φορά για τα σκουπίδια αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς. Σκοτεινιάσαμε απ’ τη μπουρούχα του Ασπρόπυργου και δεν μας παίρνει άλλο να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Ή μάλλον τον ύπνο της μωράς παρθένου, που όλο ήξερε τι της γινόταν και όλο την πάταγε και σερνόταν στα πατώματα. Δεν μπορούμε άλλο πια να παριστάνουμε τα στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα. Την πατήσαμε και την πατήσαμε άσχημα. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια «εντολή Τσίπρα».

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Πολλές οι μπούρδες της προηγούμενης κυβέρνησης και ακόμη περισσότερες οι επικοινωνιακές αμαρτίες της. Αλλά δεν ήταν όλα για μαύρο μαντήλι, πένθιμο. Σε ένα σημείο τα είχε καταφέρει μια χαρά το επιτελείο της Συγγρού. Εκεί που ανταποκρινόταν σε κρίσεις, αστοχίες και ταλαιπωρίες με το δόγμα «εντολή Σαμαρά».

Πήγαινε κατά διαόλου σαν να λέμε μια ιστορία, είχε χαθεί ο έλεγχος και δεν κατάφερναν οι κάθε λογής υπεύθυνοι και οι πάσης φύσεως υπηρεσίες να βάλουν μια τάξη; Τσουπ, έσκαγε μύτη μια «εντολή Σαμαρά» και μπαίνανε όλα στη σειρά. Πέφτανε οι τόνοι, λειτουργούσε το σύστημα, σφουγγαρίζονταν οι μούρες και κόβονταν οι μυτούλες που είχαν αγγίξει ουρανό. Και ο κόσμος, συγγνώμη ο κοσμάκης ανακουφιζόταν που έστω και την ύστατη στιγμή υπήρχε μια δικλείδα ασφαλείας για να μην τιναχτεί το σύμπαν στον αέρα…

Εντάξει, μιλάμε για σουλτανικό δόγμα τώρα, δεν μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες. Από την επικοινωνιακή πλευρά ωστόσο, από την επικοινωνιακή και μόνο, μια χαρά δούλευε το πράγμα. Εξ ου και η σκέψη μου ότι ήρθε η ώρα να το υιοθετήσει, για ελάχιστες, ολιγάριθμες, έκτακτες περιπτώσεις και ο Αλέξης Τσίπρας. Τι έχει να χάσει δηλαδή, αν βγει μπροστά και δώσει μια εντολή να σβήσει ως το βράδυ η φωτιά στον Ασπρόπυργο; Την τσόχα ή τα ραφτικά; Καλύτερα είναι να βγαίνει ο υπουργός και να λέει ότι χρειάζονται είκοσι χιλιαροπούλες για την κατάσβεση της τοξικής πυρκαγιάς και δεν γίνεται να βάλουμε μπροστά τον εργολάβο τον ειδικευμένο γιατί του χρωστάει λεφτά η προηγούμενη κυβέρνηση;

Μην κάνουμε πλάκα ρε παιδιά, τα είκοσι χιλιάρικα υπάρχουν. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να τα ανακαλύψει σε ένα συρτάρι ο κύριος Μάρδας, αυτός ο άνθρωπος που κατά καιρούς καταφέρνει να εμφανίσει δεκάδες, για να μη πω εκατοντάδες εκατομμύρια από το πουθενά. Επομένως, αυτό που απαιτείται είναι δώσει κάποιος την εντολή, να βάλει την υπογραφή του, για να μπει το νερό στο αυλάκι. Κι επειδή το θέμα με τα δηλητήρια του Ασπρόπυργου δεν είναι τοπικό είναι εθνικό (στο λεκανοπέδιο Αττικής κατοικεί η μισή Ελλάδα…), πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο πρωθυπουργός. Και να δώσει μια «εντολή Τσίπρα» για να τελειώνουμε επιτέλους.

Υ.Γ.: Διότι αν δεν δώσει την εντολή ο Τσίπρας, είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα την δώσει ο Καμμένος. Για κάτι τέτοια ζει ο κύριος Πάνος και είμαι σίγουρος ότι περιμένει στη γωνία για να ενεργοποιήσει τα δόλια τα φανταράκια.