Ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά και ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Ώρα του Πρωθυπουργού

Μέρες είχε να το γλεντήσει ο Τσίπρας. Μέρες και νύχτες. Και έβγαλε σήμερα τα σπασμένα στη Βουλή, αφού τον εξυπηρέτησε η Φώφη Γεννηματά. Όπου βγήκε η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ να την πέσει στον πρωθυπουργό για τον Βαρουφάκη και το plan B και βρήκε ευκαιρία εκείνος να δώσει παράσταση. Και να διασκεδάσει πραγματικά το ρόλο του για πρώτη φορά από τότε που τον πατήσανε στον καρίτζαφλο οι Ευρωπαίοι και του είπαν ότι, αν δεν υπογράψει θα σβήσει η Ελλάδα από το χάρτη.

Από τότε έχω να τον δω τόσο χαρούμενο τον Τσίπρα. Αλλά είχε και τους λόγους του ο άνθρωπος. Τόσο τσιγάρισμα είχε φάει, τόσο βρισίδι, τόση διαπόμπευση από τον κάθε περίεργο (για να μη χρησιμοποιήσω κανένα πιο σκληρό χαρακτηρισμό…), κάπου του είχε γυρίσει το μάτι ανάποδα. Και ήρθε η Φώφη, να του δώσει την πάσα της χρονιάς. Να του την πέσει για τον Βαρουφάκη!

Όχι πριν από πέντε μέρες που ήταν ακόμη «ζεστά» τα ρεπορτάζ (και «ρεπορτάζ» επίσης) για το χάκεμα και καλά των ΑΦΜ. Όχι την Δευτέρα ή την Τρίτη που τον κανιβαλίζανε όλοι τον πρώην υπουργό, αλλά τώρα. Τώρα που έχει καταγράψει πλείστα όσα δημοσιεύματα (των διεθνών media, παρακαλώ) υπέρ των σκέψεων και των πρωτοβουλιών του, τώρα που κατέστη σαφές ότι είναι επιπόλαιος αλλά δεν είναι εγκληματίας, τώρα που φόρεσε το πιο γαμάτο πουκάμισο από καταβολής ελληνικού κοινοβουλίου για να παραστεί στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

Πόσο πιο πάρτι να κάνει πια ο Τσίπρας; Πόσο περισσότερο να διασκεδάσει και να γλεντήσει; Και πόσο να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του Έλληνα, λέγοντας ότι ο πρώην συνεργάτης του έχει κάνει πολλές και διάφορες χαζομάρες, αλλά λαμόγιο δεν υπήρξε ποτέ; Και τσάκω κυρία Φώφη και μια λίστα Λαγκάρντ και κάτι έρευνες εισαγγελικές για τους υπουργούς της ΠΑΣΟΚάρας για να έχεις να πορεύεσαι.

Και έκανε το λάθος η Γεννηματά να βγει και να απαντήσει λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έκανε την κάθαρση». ‘Η «το ΠΑΣΟΚ έκανε την κάθαρσή του», δεν το άκουσα και πολύ καλά γιατί έχει και μια κάποια φασαρία στο γραφείο. Και δεν έπεσε το ταβάνι της Βουλής να τους πλακώσει όλους και να μείνει η χώρα χωρίς πολιτικό δυναμικό. Διότι αν ρωτήσεις οποιονδήποτε Έλληνα, αν ρωτήσεις οποιανδήποτε Ελληνίδα για το ΠΑΣΟΚ και την κάθαρση (ή το ΠΑΣΟΚ και την κάθαρσή «του», τέλος πάντων), θα φας μια μούτζα από εδώ ως την Ζυρίχη.

Ως τον δρόμο τον κεντρικό, την Μπάνχοφστράσε που οι ντόπιοι τον αποκαλούν «η χρυσή οδός». Ξέρετε γιατί; Γιατί από κάτω απ’ το πλακόστρωτο είναι τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών με τις πλάκες χρυσού. Κι εσύ κάθεσαι από πάνω, στο ζαχαροπλαστείο το Sprungli, απολαμβάνεις τα μικροσκοπικά πλην ιδιαιτέρως εύγεστα Λουξεμπούργκερλι και αναρωτιέσαι ποιοι και πόσοι Έλληνες πολιτικοί έχουνε ταξιδέψει ως εκεί τα σεντούκια τους. Να πάτε καμιά φορά έτσι και σας φέρει ο δρόμος, θα σας αποζημιώσουν τόσο τα εδέσματα όσο και τα vibes από τα μπακίρια!