Τι απέγινε η θρησκεία της Αγάπης;

Θα προτιμούσα χίλιες φορές σήμερα να κάτσω και να γράψω για το μεγάλο σκάνδαλο του ελαιολάδου που συγκλονίζει τη γειτονική Ιταλία. Όπου μια σειρά από παραγωγούς, κατηγορούνται πως το λάτσεψαν το προϊόν τους. Con gusto που λένε και οι γείτονες και το απλό λαδάκι, το ψόφιο μεταμορφώθηκε σε αγνό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εν χορδαίς και οργάνοις. Και δεν μιλάμε τώρα για παραγωγούς τύπου Τζίτζι και Τζίνο, μιλάμε για εταιρείες κολοσσούς όπως οι Bertolli, Santa Sabina και Antica Βantia. Και δώσε καυγά και δώσε καταγγελίες και δώσε διαψεύσεις, η χαρά του Ιταλού. Στη χώρα μας μόνο αν συνέβαιναν αυτά, αναρωτιέμαι τι αυτομαστίγωμα θα είχε πέσει από τους νοσταλγούς της «ισχυρής Ελλάδας» και του κυρίου Κώστα…

Αλλά δεν υπάρχουν μόνο τα δόλια τα σημιτάκια που τα έχει φάει η νοσταλγία. Υπάρχει και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Ο οποίος Μητροπολίτης κοιμάται και ονειρεύεται μια άλλη εποχή, ονειρεύεται τα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης. Τα κλείνει τα βλέφαρα και περνάνε απ’ το μυαλό του εικόνες η μία πιο ορεκτική απ’ την άλλη: οφθαλμόν αντί οφθαλμού, λιθοβολισμοί, σταυρώσεις, σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί, ακρίδες, πλημμύρες, κεραυνοί, αστραπές, βροντές, όλες οι κατάρες του κόσμου μαζεμένες. Στα τρελά ονείρατα του Αμβροσίου, που ξυπνάει κάποια στιγμή και δεν κρατιέται ν’ ανέβει στον άμβωνα και να τα χώσει στους αμαρτωλούς.

Στον ψηφιακό άμβωνα για να είμαι ακριβής, μιας και ο γέροντας το δουλεύει μια χαρά το ίντερνετ. Με πριβέ μπλογκ παρακαλώ, απ’ όπου εξαπολύονται οι πάσης φύσεως ιερεμιάδες. Με θύματα ένα σωρό, με αποδέκτες  κάθε λογής, δεν κάνει διακρίσεις ο σεβασμιότατος. Αυτόν τον καιρό πάντως δείχνει μια προτίμηση σε όσους υποστηρίζουν το Σύμφωνο Συμβίωσης και σε όσους σκοπεύουν ή όσες να επωφεληθούν από αυτό. Προσφέροντας μια σειρά από ποσταρίσματα, που κάνουν το φωτιά και τσεκούρι να μοιάζει με αποθήκη παιχνιδιών σε παιδικό δωμάτιο.

Έγραψε χθες χαρακτηριστικά ο Αμβρόσιος για τους πολιτικούς που σκοπεύουν να προωθήσουν το Σύμφωνο: «Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώσουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι’ αυτούς ως εξής: “Εκλέποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μην υπάρχειν αυτούς” (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γη όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!»

Και συμπλήρωσε σήμερα ο παναγιότατος:

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα, με υπό ψήφιση Νόμο επιχειρεί να νομιμοποιήσει τον γάμο των .....ομοφυλοφίλων! Ας συνεχίσει, λοιπόν, το ηθικά καταστρεπτικό της έργο με το να νομοθετήσει περαιτέρω την νομιμοποίηση της χρήσεως ναρκωτικών, την πολυγαμία, την ελεύθερη συμβίωση, την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, την μοιχεία, την κλοπή και τόσων άλλων αθλιοτήτων της ανθρώπινης ψυχής! Γιατί όχι;»

Τα διαβάζω όλα τα ανωτέρω και αναρωτιέμαι τι απέγινε η θρησκεία της Αγάπης. Πού πήγε το «αγαπάτε αλλήλους», πού χάθηκε το «όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην», που εξαφανίστηκε το «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν»; Ισχύουν για όλα τα παιδιά του Θεού, εκτός από τους ομοφυλόφιλους και τις ομοφυλόφιλες που είναι αποπαίδια;

Και πώς ακριβώς θα υποχρεωθούν οι αμαρτωλοί να μην σηκώσουν κεφάλι; Θα πέσει λόγος ή μήπως ράβδος; Κι αυτός ο αγύριστος, να μάθω, είναι εκτός ή εκτός Σένγκεν; Να το ξέρω δηλαδή, εκτός από πετσέτα για το φτυσίδι αν χρειάζεται να φέρω και διαβατήριο…
Υ.Γ.: Λέει και κάποια παραμυθάκια ο Αμβρόσιος μέσα στις μεγάλες αλήθειες. Πρώτον η κυβέρνηση δεν νομιμοποιεί κανέναν γάμο ομοφυλοφίλων. Νομικό είναι το θέμα και η θρησκεία δεν έχει καμία σχέση. Δεύτερον, η ελεύθερη συμβίωση έχει προ καιρού νομιμοποιηθεί, από τότε που μας τελείωσε το Κωσταλέξι και τα λοιπά κωσταλέξια της μαμάς πατρίδας. Και τρίτον, εκείνος ο καιρός που σέρνανε τους μοιχούς στο τμήμα με τα σεντόνια, ήταν πριν από σαράντα χρόνια. Τώρα πια, το πολύ πολύ να τους βγάλουνε στο γιουτούμπι!