Υπό τον έλεγχο της Βορείου Κορέας τα ελληνικά κανάλια

Κι εκεί που είχαμε συνηθίσει τα ελληνικά κανάλια να στέκουν κόντρα σε κάθε εργατική διεκδίκηση, ξαφνικά γύρισε τούμπα το σκηνικό. Κλάνει το μπαρμπούνι του τελευταίου εργατοπατέρα στην εσχατιά της ελληνικής επικράτειας και γίνεται πρώτο θέμα στα δελτία. Μασάει ταραμά η κατσίκα συνδικάτου με τρία μέλη (εκ των οποίων το ένα ανενεργό) και παίρνουν φωτιά τα πάνελ των ειδησεογραφικών εκπομπών. Κάνει την ανάγκη της η φοράδα στο αλώνι σκληρά δοκιμαζόμενου και φορολογούμενου αγρότη και αμέσως αποστέλλονται δεκάδες συνεργεία για να καλύψουν το συγκλονιστικό γεγονός!

Όταν παλαιότερα δεν υπήρχε απεργία που να μην βαφτιζόταν «καταχρηστική», δεν υπήρχε πορεία που να μην ταλαιπωρούσε τον «κοσμάκη», δεν υπήρχε κινητοποίηση που να μην ήταν «αχρείαστη». Ακόμη και οι μπαχαλάκηδες (συγγνώμη, οι μπάχαλοι), από τη μία μέρα στην άλλη μεταμορφώθηκαν από απλοί ταραχοποιοί σε εχθρούς του εργατικού κινήματος και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ω ναι, τα ελληνικά κανάλια το γυρίσανε το φύλλο, κάνανε στροφή 180 μοιρών και από εκεί που μοιάζανε με εγγόνια της Θάτσερ, τώρα φέρνουν περισσότερα σε τέκνα του Κιμ.

Εκεί ακριβώς κρύβεται και το μυστικό της αλλαγής πορείας. Σιγά τους Τούρκους που κάπως, κάπου, κάποτε θα επενδύσουν στον ελληνικό τηλεοπτικό ορίζοντα. Για χαβαλέ κάνω κι εγώ τέτοιες δηλώσεις, εκατό την οκά. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με φρούδες ελπίδες, εδώ έχουμε να κάνουμε με χρήμα ζεστό, καυτό θα μπορούσα να πω, που μπήκε στα χρηματοκιβώτια των καναλαρχών. Μιλάμε για λεφτά που ήρθανε ράϊτ θρου από την Πιονγκ Γιάνγκ, από το προσωπικό θησαυροφυλάκιο του Κιμ. Κεφάλαια που κονόμησε όταν πούλησε την τεχνολογία της υδρογονοβόμβας σε όλο τον τρίτο κόσμο (αναμένονται δονήσεις!) και κάπου έπρεπε να τα τοποθετήσει ο άνθρωπος.

Και τα τοποθέτησε στην Ελλάδα. Όχι μόνο γιατί τα δίνουν μπιρ παρά τα κανάλια τους οι καναλάρχες ενόψει νέων αδειών, αλλά και γιατί το πήρε προσωπικά το θέμα με τον ρεφορμισμό της κυβέρνησης Τσίπρα. «Τι στο διάολο γίνεται;» αναφώνησε ο μεγάλος ηγέτης, ο πεφωτισμένος, ο πολυχρονεμένος, ο ηλιόλουστος. «Εκεί που είχε μπατάρει η Ελλάδα προς τα αριστερά, εκεί που είχε αρχίσει ο τρίτος γύρος, εκεί που ξεθάβαμε τα κονσερβοκούτια, εκεί που είχα ντιλάρει με τον Φλαμπουράρη να μας χορηγήσει ναυτική βάση για τον στόλο της Βορείου Κορέας στη Μεσόγειο, πάει ο άλλος και μου υπογράφει τρίτο Μνημόνιο; Και να μην μπορώ να στείλω ένα βομβαρδιστικό να τα κάνει όλα ένα ίσωμα, να γίνει η Μύκονος γυαλί; Θα του δείξω εγώ του παλιάνθρωπου. Πάρτε μου στο τηλέφωνο αυτόν τον τύπο που μιλάμε στην Αθήνα, τον παλληκαρά, τον καμαρωτό, τον λεβέντη πως διάολο τον λένε τέλος πάντων. Και φέρε μου καμιά διακοσαριά μαλάκες να εκτελέσω, τα πήρα κρανίο τώρα!»  
Υ.Γ.: Αφού δεν υπάρχει ΕΣΡ, οι πωλήσεις των καναλιών στον Κιμ δεν αμφισβητούνται από κανέναν και είναι όλες νόμιμες. Έτσι δεν είναι κύριε Παππά μου;