Όταν χάνεται η μπάλα και η λογική

Υποτίθεται ότι είσαι άνθρωπος σκεπτόμενος. Υποτίθεται ότι έχεις περάσει από τας Ευρώπας και εκπολιτίσθηκες. Υποτίθεται ότι έφαγες ξύλο δημοσίως, άρα διαθέτεις κάποιες ευαισθησίες και καταλαβαίνεις από ζόρια. Υποτίθεται ότι είσαι χρόνια πολλά στην πολιτική κι έχεις μάθει να αποφεύγεις τις κάθε είδους πεπονόφλουδες. Υποτίθεται ότι τώρα που ανέλαβε πρόεδρος στη ΝΔ ο Κυριάκος εμπιστεύθηκε την κρίση σου, την εμπειρία σου και τις γνώσεις σου και σε διόρισε αντιπρόεδρο του κόμματος και αρμόδιο για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος. Με όλα αυτά υπέρ σου, πώς τα κατάφερες κύριε Χατζηδάκη και τα έκανες σαλάτα; Πώς συνέκρινες μήλα με πορτοκάλια, πώς κατήργησες τη λογική, πώς επέδειξες τόσο πρωτοφανή μισογυνισμό; Και πώς κατόπιν έβαλες την ουρά στα σκέλια κι έκανες κο-κο-κο;

Συγχωρείστε μου τον καταγγελτικό τόνο, αλλά με πήρανε κατάστηθα τα χατζηδάκεια βόλια. Όπου βγήκε χθες στην τουίτα κι έγραψε τα εξής απίθανα:
«Για να συγκρίνετε την πολιτική #nd & #syriza στο προσφυγικό, βάλτε δίπλα τις εικόνες @NikosDendias και #xristodoulopoulou. Ο καθένας καταλαβαίνει.»
Όπου #nd η Νέα Δημοκρατία, όπου #syriza ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου @NikosDendias ο Νίκος Δένδιας και όπου #xristodoulopoulou η Τασία Χριστοδουλοπούλου για να ξηγιόμαστε με τη γλώσσα των social media. Το οποίον μεταφραζόμενον προκύπτει ότι σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, δεν χρειάζεται να συγκρίνεις προγράμματα, δεν είναι ανάγκη να ζυγίζεις πολιτικές, δεν έχει κανένα νόημα να υπολογίζεις νούμερα και στατιστικές. Έλα μωρέ, αυτά είναι για τα κορόιδα.

Σιγά μην κάτσουν οι έξυπνοι, να ασχοληθούν με χρονοβόρες ιστορίες. Αφού είναι αρκετό να ρίξουν μια ματιά σε δυο φάτσες!
Τόσο απλά, τόσο γλαφυρά. Κι αυτός ο άνθρωπος ετοιμάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Υποθέτω ότι και οι προτάσεις του για το μέλλον της χώρας σε ανάλογα ύψη θα κινούνται. Θέλετε να ξέρετε τι φόρους θα πληρώσετε; Ρίχτε μια ματιά στα μαγουλάκια του Μηταράκη. Θέλετε να μάθετε τι θα γίνει με το ασφαλιστικό; Δώστε προσοχή στο χαμόγελο του Βρούτση. Κι άμα αρρωστήσετε; Πώς θα τη βγάλετε; Τεντώστε τα’ αυτιά σας, από την τσιρίκλα του Άδωνι θα τα καταλάβετε όλα!

Πέρα από την πλάκα τώρα, υπάρχει και το ζήτημα του μισογυνισμού. Το πανταχού παρόν ζήτημα του μισογυνισμού, που το ξαναφέρνει ο Χατζηδάκης στην επικαιρότητα με αφορμή και πάλι την Χριστοδουλοπούλου. Για να υπογραμμίσει ότι μια γυναίκα πολιτικός δεν έχει τα φόντα να σταθεί δίπλα σε έναν άντρα συνάδελφό της. Όχι γιατί δεν της κόβει, όχι γιατί είναι ούφο, όχι γιατί έχει λάθος ιδέες, αλλά διότι είναι ηλικιωμένη και είναι η φάτσα της πλισέ. Ενώ ο άλλος, ο αρσενικός, ούτε προγούλι δεν απέκτησε ακόμη…

Με τέτοιες αστειότητες που έγραψε ο κύριος αντιπρόεδρος, λογικό ήταν κάποιος να του τραβήξει το αυτί. Κι έτσι επανήλθε λίγη αργότερα, γράφοντας:
«Φυσικά, η σύγκριση @NikosDendias #Xristodoulopoulou αφορά πολιτικές και όχι καλλιστεία. Ποιος πιστεύει ότι είναι καλύτερη η 2η?”
Ο Θεός να σε φυλάει, που λέμε και Τρίκαλα. Από τη μία να μας βγάλει χαζούς, ότι δηλαδή εμείς καταλάβαμε λάθος, και από την άλλη να επιμένει στο γνωστό, παλιό, πολυπαιγμένο και ξεφτιλισμένο σουξεδάκι ότι για όλα φταίει η Χριστοδουλοπούλου. Λες και απευθύνεται σε μικρά παιδιά, λες και μια πανευρωπαϊκή ανθρωπιστική κρίση την προκάλεσε το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, λες και η Τουρκία δεν ντιλάρισε να ανοίξει τα σύνορά της, λες και οι Γερμανοί, Αυστριακοί, Δανοί κλπ. κλπ. είχαν plan B και μόνο εμείς δεν είχαμε. Λες και είναι ακόμη υπουργός η Χριστοδουλοπούλου και δεν είναι εδώ και μήνες ο Μουζάλας.

Πώς να τα βάλει όμως με τον Μουζάλα ο Χατζηδάκης, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων παραδέχεται πως ο υπουργός σκίζεται, πως ο υπουργός αγωνίζεται, πως ο υπουργός μάχεται, πως ο υπουργός κάνει το καλύτερο δυνατό; Οπότε δεν πειράζει, πέτα τους στα μούτρα μια Τασία (μια «κυρά Τασία», όπως την αποκαλούσαν και κάτι ρέκτες συνάδελφοί του…) και ας πάει και το παλιάμπελο. Όποιο χάπατο το φάει, το ‘φαγε. Κι όποιο δεν το φάει, θα στείλουμε τα κανάλια να του μάθουν να φέρεται…