Όλα όσα μου προκάλεσαν πονοκέφαλο τις τελευταίες 24 ώρες

Ποιά τρομοκρατία ρε παιδιά; Ποιοί τζιχαντιστές, ποιοι ισλαμιστές, ποιοί τρελοί και παλαβοί με το Κοράνιο; Από κάτι τύπους σαλεμένους με τον Προφήτη το περιμέναμε και από έναν φουλ ερωτευμένο το βρήκαμε. Που κατέλαβε το αεροπλάνο και το οδήγησε στη Λάρνακα και θέλει να δει την πρώην του ειδάλλως κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει. «Τι να πω, από καψούρα θα πεθάνω», που έλεγε κι ο Κώστα Καφάσης στις δόξες του.

Τουλάχιστον στην Κύπρο έχουν και κάτι να τους εξιτάρει. Εμείς εδώ τίποτα, στέγνα, τσεβά που λέμε και στα βλάχικα. Δεν υπάρχει δράση, δεν κουνιέται φύλλο, κάτι ψιλομπουρδούκλες με τους πρόσφυγες τι να σου κάνουν κι αυτές. Δεν γεμίζει το κενό με χαλίκια, δεν περνάει ο πυρετός με χαμόμηλο. Αγανακτεί ο κοσμάκης και τα λέει χύμα στις επιστολές του ανά τον Τύπο:

«Μένιος από Θέρμο. Εμάς μας αγαπάει η Παναγίτσα. Ούτε μπόμπες, ούτε τίποτα. Δεν μας θεωρούν καν απειλή. Αφού μας παίζουν όπως θέλουν. Θλιβερό δεν είναι ρε φιλαράκο; Για φάπες και καρπαζιές μας έχουν όλοι εδώ που μας φτάσανε.»

Κι όμως αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, δεν τα έβγαλα από την φαντασία μου τα ανωτέρω. Πρόκειται για πραγματική επιστολή Έλληνα πολίτη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Live Sport”. Όπου ο αποπροσανατολισμός έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να διαμαρτύρεται γιατί φάγανε μπόμπες οι Βέλγοι κι εμείς είμαστε στην απόξω. Στην τρίτη ταχύτητα της Ευρώπης που λέγανε και οι παλαιότεροι.

Η λύση; Την αποκάλυψε γνωστός αρθρογράφος, που έστυψε το κεφάλι του και βρήκε πως πρέπει να πορευτούμε. Παραθέτω το καταληκτικό απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο του σε δημοφιλή εφημερίδα:

«Μια νέα Ιερά Συμμαχία; Πο πο πο, θα μου βάλουν πιπέρι στο στόμα. Ναι, μια ευρωπαϊκή συμμαχία που θα υπερασπιστεί την ιερότητα του Παρθενώνα, της γυμνής Αφροδίτης, του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης που κατακτήθηκε μέσα στο χριστιανικό περιβάλλον της Ευρώπης.»

Κι ύστερα μας φταίει ο Άνθιμος, γατάκια! Όταν οι σύγχρονοι διανοούμενοι κλείνουν το μάτι στον Μετερνίχο και ανακαλύπτουν ιερότητα στα έργα τέχνης, ο ταπεινός δημοσιογράφος σηκώνει τα χέρια ψηλά. Και αναρωτιέται πώς να αισθάνθηκαν άραγε, πώς να το βίωσαν οι Αζτέκοι, οι Μάγιας, οι Τσεγιέν, οι Απάτσι, όλοι αυτοί οι σκουρόχρωμοι ρε φίλε, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης όταν τους ανασκολόπιζαν οι στρατιές του χριστιανικού περιβάλλοντο Για να μην μιλήσω για Ινδούς και Αφρικανούς, μιας κι εκεί χάνεται πια το μέτρημα…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά είμαι υποχρεωμένος να επιστρέψω στην πεζή καθημερινότητα. Και στον καυγά του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Νίκο Σηφουνάκη, που μέρα με την ημέρα φουντώνει όλο και περισσότερο. Ο Βαγγέλης έχει από πίσω την Πασοκάρα να τον στηρίζει, αλλά κι ο Νίκος δεν είναι άοπλος. Αυτό συνάγω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, διαβάζοντας το κλείσιμο της απάντησης Σηφουνάκη σε Βενιζέλο, όπου σημειώνει τα εξής:

«Κλείνοντας, τον καλώ ξανά να απαντήσει  εάν οι χαρακτηρισμοί του  περί “απατεώνος” ισχύουν, αν όχι, καλό είναι να γνωρίζουμε γιατί, πάντως οι πολίτες γνωρίζουν και θα γνωρίσουν και περισσότερα.»

Αυτά τα «περισσότερα» αναμένουμε κι εγώ και οι υπόλοιποι Έλληνες φορολογούμενοι, με την ελπίδα ότι όλο και κάτι θα ακούσουμε σήμερα το βράδυ στη Βουλή. Εκτός πια κι αν μας προκύψει σουπίτσα…