Όταν τσαλαβουτάς από το βόθρο του ρατσισμού στο βούρκο του σεξισμού

Είναι λίγο σαν το Spinal Tap. Μια καταπληκτική παρωδία για την ροκ κουλτούρα, που όμοιά της δεν ξανάγινε. Έχει εκεί μια σκηνή με μαζεμένους μερικούς από τους πρωταγωνιστές να λένε για κάποιον, με ύφος επιτιμητικό, ότι είναι sexist –συγχωρείστε μου την αγγλικουριά, αλλά δεν βγαίνει αλλιώς το λογοπαίγνιο. Οπότε εξανίσταται έτερος εκ των πρωταγωνιστών και ρωτάει μέσα στη βλακεία του την απέραντη:
Τι κακό έχει να είσαι sexy;

Κάπως έτσι και με τον TUS. Τον ράπερ (ο Θεός να τον κάνει!) που έφερε στις ζωές μας το τραγούδι «Βουλγάρες». Ένα άσμα ύμνο στο trafficking, για το οποίο έγραψα εδώ την περασμένη εβδομάδα. Σημείωνα μάλιστα στο κείμενό μου πως δεν αρκεί η απλή απόρριψη τέτοιων ξερασμάτων, δεν φτάνει η απλή αποδοκιμασία τους, αλλά ότι υπάρχουν κι άλλα μέσα για να καθαρίσει η κόπρος. Και έφερνα ως παράδειγμα (παράδειγμα είπα, δεν είμαι νομικός) το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προστατεύει πλείστες όσες φυλές και μειονότητες από την καφρίλα του μέσου κρετίνου. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Δεν ξέρω αν το είπε κάποιος στον ράπερ (ο Θεός να τον κάνει!), δεν ξέρω αν το είδανε τίποτα Βούλγαροι στο Newpost και πονηρευτήκανε. Αυτά είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και μην παριστάνουμε τους ήρωες τώρα. Σημασία έχει πως πύκνωσαν τα μαύρα σύννεφα πάνω απ’ το κεφάλι του και πως αποφάσισε να δώσει μερικές εξηγήσεις. Στο κοινό του αφενός και αφετέρου σ’ εμάς τους γκρινιάρηδες και τις γκρινιάρες που τον βάλαμε στο στόχαστρο. Γύρισε λοιπόν ο καλλιτέχνης (ο Θεός κλπ. κλπ.) ένα βίντεο, απαντώντας σε όλα. Με δικά του λόγια:

Ο μόνος λόγος που κάνω αυτό το βιντεάκι είναι γιατί το τελευταίο μου κομμάτι με τίτλο «Βουλγάρες» έχει πάρει μεγάλη έκταση, έχει παιχτεί σε όλα τα ελληνικά δελτία ειδήσεων, αλλά παίχτηκε και στη Βουλγαρία. Εκεί όμως το παρουσιάσανε ως ρατσιστικού περιεχομένου κομμάτι και όχι σεξιστικού περιεχομένου και θα ήθελα να αποκαταστήσω την αλήθεια και να πω ότι εμείς λατρεύουμε τις γειτονικές χώρες και δεν είμαστε ρατσιστές ούτε εγώ, ούτε η ομάδα μου, ούτε η μουσική που εκπροσωπώ. Τέλος.

Να φυλάμε τα νώτα μας δηλαδή, μην πλακώσει και κάνας εισαγγελέας. Και την ίδια να τσαλαβουτάμε από τον ένα λάκκο στον άλλο. Από το βόθρο του ρατσισμού, στον βούρκο του σεξισμού. Με πιάνετε τώρα γιατί αναφέρθηκα στο Spinal Tap; Όπως εκεί ο πρωταγωνιστής αδυνατούσε να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στο «σέξι» και στο «σεξιστικό», έτσι και στο μυαλό του TUS δεν χωράει η σκέψη ότι αυτό το «σεξιστικό» πρώτον δεν είναι ίδιο με το «σέξι» και δεύτερον μπορεί να είναι κακό πράγμα.

Ότι μπορεί κάποιον κόσμο να τον προσβάλλει, να τον στενοχωρεί και να τον κάνει να αισθάνεται άσχημα. Ότι μπορεί να μη γελάνε όλοι με τις εξυπνάδες του, αλλά σε κάποιον κόσμο μπορεί να ξυπνάνε εφιάλτες μαύροι και σκοτεινοί. Ότι κάποιος κόσμος να υπέφερε και να πόνεσε και να καταστράφηκε απ’ το trafficking. Τόσο του κόβει όμως, τόσο καταλαβαίνει. Θα μπορούσε να είναι ακόμη και διασκεδαστικός μέσα στη χαζομάρα του, αν δεν ήταν τόσο τραγικό το θέμα που διαπραγματεύεται…

Υ.Γ.: Σημειώνει επίσης στο βιντεάκι του ο TUS τα εξής:

Όσον  αφορά το θέμα της σωματεμπορίας, θα ήθελα να πω ότι είναι κάτι που συμβαίνει, το ξέρουμε όλοι και εθελοτυφλούμε. Άμα σας πείραξε το ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος και το είπε, είναι δικό σας πρόβλημα όχι δικό μου.

Άντε τώρα να του εξηγήσεις εσύ τη διαφορά ανάμεσα στο «είπε» και στο «ύμνησε». Απολύτως αδύνατον!