Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει ασκήσεις επί χάρτου

Δεν έχω πολλά να πω για το πανηγυράκι της ΔΕΘ. Όλα όσα περιμέναμε γίνανε, όσοι πίστευαν στον Τσίπρα θα εξακολουθήσουν να του έχουν εμπιστοσύνη, όσοι ορκίζονταν στο όνομα του Κυριάκου είμαι απολύτως βέβαιος ότι σε πρώτη ευκαιρία θα του προσφέρουν τη στήριξή τους και την ψήφο τους. Είναι τόσο προβλέψιμη πια η άνοδος των πολιτικών αρχηγών στην συμπρωτεύουσα, που δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει ειδήσεις πρώτου μεγέθους. Εκτός κι αν θεωρείται πρωτοσέλιδο το γεγονός ότι κάποιοι πολίτες την έπεσαν στον πρωθυπουργό. Συγγνώμη, αλλά το αντίθετο θα ήταν αξιοσημείωτο συμβάν.

Τι μας έμεινε λοιπόν; Μας έμεινε η κυριακάτικη συνέντευξη του Κυριάκου στη Real News, με τον βαρυσήμαντο τίτλο «Θα “τελειώσω” τα Εξάρχεια από τον πρώτο μήνα»! Κι έλεγε μέσα ο κύριος πρόεδρος για την πολύπαθη συνοικία:

«Είναι απόλυτη δέσμευσή μου ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά μου. Είμαι αποφασισμένος να τελειώνω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα.»

Το πώς θα γίνει αυτό το αφήνει αδιευκρίνιστο ο Κυριάκος, να το φανταστούμε κάπως μόνοι μας ως άλλοι θεατές blockbuster. Θα πλακώσει τους Εξαρχειώτες στις προσαγωγές; Θα παρκάρει κλούβες στην πλατεία;  Θα καταστήσει τα παιδάκια με τα ροπαλάκια απόλυτους κυρίαρχους της συνοικίας; Και όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε ένα μήνα; Συγγνώμη, αλλά ακόμη και ο «μάγος» δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι χρειάστηκε κάτι χρονάκια για να αλλάξει το τοπίο στο Μανχάταν. Και είχε από πίσω του όλη τη βαρωνία του real estate να τον στηρίζει και να ξεπλένει (γκουχ, γκουχ) τις αμαρτίες του. Εδώ θα επικρατήσουν «νόμος και τάξη» σε ένα μήνα μέσα; Ούτε ο Δένδιας που ονειρευόταν να πιεί τον καφέ του στο αλήστου μνήμης Floral δεν ήταν τόσο αισιόδοξος. Αλλά ο Δένδιας κυκλοφορεί και στον δρόμο καμιά φορά, δεν μετακινείται απλώς από γραφείου εις γραφείον…

Είπε όμως κι άλλα ωραία ο Κυριάκος:

«Δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια. Η Κυβέρνηση έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία.»

Και κάθομαι εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό και αναρωτιέμαι πόσες άραγε ψήφους να άντλησε από τους μπάχαλους ο Αλέξης. Όλοι μαζί είναι δεν είναι δυο χιλιάδες άτομα και τουλάχιστον οι μισοί ακούνε ΣΥΡΙΖΑ και βγάζουνε καντήλες. Αλλά ας πούμε ότι στην κρίσιμη στιγμή πήγανε όλοι σαν τα πρόβατα και ψηφίσανε Τσίπρα. Τι είν’ ο κάβουρας, τι είν’ το ζουμί του πρόεδρε, δεν κερδίζεις εκλογές με δυο χιλιάδες μπαχαλόψηφους. Εκτός πια κι αν εννοεί ο Μητσοτάκης ότι όλοι όσοι πέρασαν από τα Εξάρχεια τα τελευταία σαράντα χρόνια έχουν μολυνθεί από τον τοπικό και παντελώς μοναδικό ιό της αναρχίας που τους καθιστά θύματα του κάθε αριστερού δημαγωγού. Στην περίπτωση αυτή, πράγματι έχουμε μια κρίσιμη μάζα, έχουμε μισό εκατομμύριο κόσμο, που μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις και εκλογές. Και πρέπει να βρεθεί σύντομα το αντίδοτο, γιατί αλλιώς η πατρίδα δεν θα πάει ποτέ μπροστά. Ευτυχώς διαθέτω τις κατάλληλες επαφές και θα το λύσω το θέμα με τη μία. Πρόεδρε πάρε με τηλέφωνο, είναι κολλητός μου ο Dr. House!

Υ.Γ.: Μέσα στα τόσα κεντροδεξιά (ναι, ναι, κεντροδεξιά) και αναπτυξιακά που δήλωσε ο Τσίπρας στη Σαλονίκη, κατάφερε να πει και κάτι αριστερό. Ότι δηλαδή, οι κοινωνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν για πρώτη φορά στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και στον Αναπτυξιακό Νόμο. Και πάλι καλά να λέμε και πάλι καλά…