Όταν αλλάζουν τα κόζια και τα καρεκλάκια στην κυβέρνηση

Όπως κάθε ποντάρισμα, έτσι και ο ανασχηματισμός έχει τους Χαμένους του και τους Κερδισμένους του. Κι έχει επίσης κάποιους, που είναι τόσο Κερδισμένοι όσο και Χαμένοι. Πάμε να τους δούμε άνευ καθυστερήσεων:

Κερδισμένοι
* Παναγιώτης Κουρουμπλής
Μιλάμε για υπουργό σκέτο καζίνο. Ο Κουρουμπλής και η μπάνκα δεν χάνουν ποτέ.
* ΠΑΟΚ
Διπλασιάστηκε η δύναμή του στην κυβέρνηση. Μετά απ’ το Τσακαλώτο, έσκασε μύτη κι ο Ζουράρις.
* Έφη Αχτσιόγλου
Όσο δύσκολο κι αν είναι το έργο της, σαφώς δεν περίμενε να ξεκινήσει με τόσες φωνές υπέρ. Ας όψονται τα τρολάκια του δικτύου και της TV.
* Πάνος Καμμένος
Τα πήρε όλα (ακόμη και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου) και δεν έφυγε.

Χαμένοι
* Ευκλείδης Τσακαλώτος
Εντάξει, διατήρησε τον υπουργικό του θώκο. Αλλά η μοναξιά του είναι πολύ μεγάλη πλέον τώρα που υπόλοιποι «53»  πήγαν περίπατο.
* Νίκος Παρασκευόπουλος
Δεν ξέρω τι του χρεώθηκε, αλλά όταν σου την πέφτει η αντιπολίτευση ότι χειραγωγείς τη Δικαιοσύνη κι εσύ μασουλάς τον υπουργό…
* Αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ
Αν δεν κάνω λάθος το «Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά» το τραγουδούσε η Καίτη Γαρμπή. Αλλά και λάθος να κάνω, τι σημασία έχει;

Κερδισμένοι και Χαμένοι, ομού και ταυτοχρόνως
* Πάνος Σκουρλέτης και Σταύρος Κοντονής
Πήρανε βαρβάτα υπουργεία αναμφιβόλως, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ήθελαν να εγκαταλείψουν τις προηγούμενες θέσεις τους.
* Νίκος Παππάς
Και ξαφνικά τα τρολάκια του δικτύου βρέθηκαν στην απόλυτη δικαιοδοσία (για να μην πω στο έλεος!) του αγαπημένου τους Συριζαίου.
* Νίκος Φίλης
Εντάξει, απώλεσε τον υπουργικό του θώκο. Αλλά τέτοια θετική δημοσιότητα, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν την περίμενε.
* Γιώργος Κατρούγκαλος
Πάει για αγρανάπαυση στο Υπουργείο Εξωτερικών. Κι άμα βαρεθεί ρίχνει μια διαρροή για σύγκρουση με τον Κοτζιά και περνάνε όλες οι σουπιές υπέροχα.