Όταν ο Μητσοτάκης αποκαλύπτει τα γατόνια της κεντροαριστεράς

Με ξέρετε εμένα τώρα τι σκέφτομαι για τη Νέα Δημοκρατία. Σέβομαι την καραμανλική παράδοση της λαϊκής δεξιάς, δεν παραγνωρίζω κάποια σημαντικά πράγματα που κάνανε τόσο ο Εθνάρχης όσο και ο ανιψιός του (από τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ ως το βέτο για τα Σκόπια), κατανοώ ότι υπάρχουν ουκ ολίγοι έντιμοι άνθρωποι που ασπάζονται τη φιλοσοφία της ελεύθερης οικονομίας, αλλά του γούστου μου δεν είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οφείλω ωστόσο να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου και τη συνείδησή μου και να αποδώσω τα του Καίσαρος των Καίσαρι. Το οποίον τη σήμερον ημέρα συνοψίζεται σε ένα μεγάλο μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Μην αγχώνεστε, δεν τρελάθηκα. Ούτε έγινα ξαφνικά θιασώτης αυτού του ιδιότυπου και μεταμοντέρνου Θατσερισμού που πρεσβεύει ο Κυριάκος. Αλλού είναι η σκέψη μου και άλλα έχω στο νου μου. Αυτό που με υποχρέωσε να σηκωθώ απ’ τον καναπέ και να χειροκροτήσω τον Μητσοτάκη τζούνιορ είναι ότι κατάφερε να αποκαλύψει ένα σωρό γατόνια που μέχρι πρότινος ορκίζονταν αιώνια πίστη στην κεντροαριστερά. Και τώρα σπεύδουν άρον άρον να συνταχθούν με τη Νέα Δημοκρατία και να προσδεθούν στο άρμα της. Μην τύχει και αναχωρήσει για την εξουσία δίχως τις αφεντομουτσουνάρες τους…

Όλα αυτά τα πλάσματα τα παρφέ που μέχρι πρότινος μας παραμύθιαζαν σε καθημερινή βάση για την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου κεντροαριστερού πόλου, που μας γάνωναν τα αυτιά με τα κηρύγματά τους ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για το Ποτάμι, που μας έσπαζαν τα νεύρα με τις διαρκείς επικλήσεις στον Σημίτη να ξαναγυρίσει αμέσως τώρα στην ενεργό πολιτική, που δήλωναν από το πρωί ως το βραδύ ότι η σωτηρία βρίσκεται στη σοσιαλδημοκρατία και στις παραφυάδες της. Και τώρα δεν σταματάνε ούτε στιγμή να γλείφουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο προσωπικώς.

Τους βλέπεις στην τηλεόραση, τους ακούς στο ραδιόφωνο, τους διαβάζεις στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες. Μέλι στάζει ο στόμας τους για την αξιωματική αντιπολίτευση, για την ηγεσία της, για τα στελέχη της, για την πολιτική της, για το όραμά της, για το σθένος της και το σφρίγος της. Κι από αντιπολιτευτικό μένος άλλο τίποτα. Στην τουαλέτα προς νερού του να πάει ο Τσίπρας θα ανακαλύψουν μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για να πλημμυρίσουν οι αποχετεύσεις και να καθυστερήσει ο εκλογικός θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί μόνο στη Νέα Δημοκρατία κατοικεί πλέον το πνεύμα το άγιο, το ζωοποιό και μόνο από τη Νέα Δημοκρατία εκπορεύεται η αλήθεια η μία και μοναδική.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, τα παίρνω πίσω τα περί εξουσίας και άρματος. Πάει πείσθηκα κι εγώ, όλα αυτά γίνονται για λόγους ιδεολογικούς. Τελεία. Τελεία και παύλα. Δεν γίνεται τόσοι πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του πνεύματος, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες να αγάπησαν ξαφνικά τον Κυριάκο επειδή σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον τους. Αυτά είναι και για παιδιά, κυρίες και κύριοι. Εδώ έχουμε με σαφή αγωνία για την πατρίδα όχι για τα ΕΣΠΑ, εδώ υπάρχει πόνος για το αύριο όχι για το χαρτζιλίκι. Γι’ αυτό και οφείλουμε ένα μπράβο στον Μητσοτάκη, γιατί κατάφερε να ενεργοποιήσει όλες αυτές τις δυνάμεις υπέρ της Ελλάδος.  Για να πάει μπροστά η χώρα μας και να ευημερήσουν οι πολίτες της. Αμήν!