ΒΙΒΛΙΟ

Ο Σταμάτης Μαλέλης παρουσίασε το νέο βιβλίο του στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη

Δημοσίευση 4 Μαΐου 2015, 13:15 / Ανανεώθηκε 4 Μαΐου 2015, 13:15
Ο Σταμάτης Μαλέλης παρουσίασε το νέο βιβλίο του στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Με ηχηρές παρουσίες ανάμεσα στο ακροατήριο και τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του στο πλευρό του, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ παρουσίασε το νέο βιβλίο του για την κατάθλιψη «Στη σκιά του μαύρου ήλιου».

Με ηχηρές παρουσίες ανάμεσα στο ακροατήριο και τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του στο πλευρό του, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ παρουσίασε το νέο βιβλίο του για την κατάθλιψη «Στη σκιά του μαύρου ήλιου».

Η περιπέτεια του Σταμάτη Μαλέλη με την κατάθλιψη είναι γνωστή –την κοινοποίησε ο ίδιος μέσα από τη συγγραφική δραστηριότητά του και τον ιστότοπο www.kontasou.com που δημιούργησε για να βοηθήσει εκείνους που αναζητούν μια ακτίνα ελπίδας στο ασφυκτικό πλαίσιο της νόσου.

Το πρώτο βιβλίο του αναφορικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, «Το τέρας κι εγώ» κυκλοφόρησε το 2012 και ήταν εν πολλοίς μια προσωπική «απολογία» και απολογισμός μαζί τής πολύχρονης μάχης του. Συζητήθηκε, σχολιάστηκε, προκάλεσε τον δέοντα θόρυβο –η συνύπαρξη επαγγελματικής επιτυχίας και κατάθλιψης δεν θεωρείται «δόκιμη» από την κοινή γνώμη-, επιτέλεσε με άλλα λόγια τον σκοπό του.

Το δεύτερο βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη, παρότι εμμένει στην ίδια θεματολογία, προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά. Είναι ένα βιβλίο μυθοπλασίας με ηρωίδα μια καταξιωμένη επαγγελματικά γυναίκα η οποία διέρχεται από το τούνελ της κατάθλιψης χωρίς ελπίδα βοήθεια από πουθενά –εξομολογητικό και θεραπευτικό ταυτόχρονα, αφού η διαδικασία της συγγραφής έχει πολλές ομοιότητες με την ψυχοθεραπεία.

Ο Σταμάτης Μαλέλης παρουσίασε το βιβλίο του «Στη σκιά του μαύρου ήλιου», που κυκλοφόρησε προ ημερών από τις εκδόσεις Μίνωας, την Τετάρτη 29 Απριλίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Η παρουσίαση δεν ήταν η πρώτη. Είχαν προηγηθεί παρουσιάσεις-συζητήσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες αποδείχθηκαν διπλά χρήσιμες: Αφενός οδήγησαν σε μια σφιχτοδεμένη εκδήλωση, μεστή περιεχομένου, και, αφετέρου, επέτρεψαν στον συγγραφέα και ομιλητή να εμβαθύνει  ακόμα περισσότερο στο θέμα του, ερχόμενος σε επαφή με ομοιοπαθείς κάθε φύλου, επαγγέλματος και κοινωνικής τάξης.

Δίπλα στον Σταμάτη Μαλέλη το βράδυ της παρουσίασης στο Μουσείο Μπενάκη βρέθηκαν τρεις από τους στενότερους φίλους και συνεργάτες του, ο Κυριάκος Ντούμος, στιχουργός, σύμβουλος προγράμματος και διευθυντής σπουδών της New Media Studies, η Μένη Μαλλιώρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Φώτης Βασιλείου, γενικός διευθυντής της White Space και της New Media Studies. Τις εισηγήσεις εκείνων προλόγησε ο Γιάννης Κωνστανταρόπουλος, ιδιοκτήτης των εκδόσεων Μίνωας.

Ανάμεσα στο ακροατήριο διακρίναμε τους τέως υπουργούς Νίκο Δένδια, Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνο Παναγιωτόπουλου, τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, πλήθος δημοσιογράφων –Γιώργος Αυτιάς, Νίκος Υποφάντης, Εύα Αντωνοπούλου, Τάκης Χατζής- και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου –Γιώργος Μελισσανίδης, Γιώργος, Βασίλης και Χρήστος Αποστολόπουλος.