ΒΙΒΛΙΟ

Οι δρόμοι του Νίκου Δήμου (συμπληρωμένοι)

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2015, 14:17 / Ανανεώθηκε 4 Ιουνίου 2015, 14:18
Οι δρόμοι του Νίκου Δήμου (συμπληρωμένοι)
Facebook Twitter Whatsapp

Η αυτοβιογραφία του συγγραφέα με τίτλο «Οι δρόμοι μου» ξανακυκλοφορεί σε νέα συμπληρωμένη έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η αυτοβιογραφία του συγγραφέα με τίτλο «Οι δρόμοι μου» ξανακυκλοφορεί σε νέα συμπληρωμένη έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η ζωή του Νίκου Δήμου είχε τα πάνω και τα κάτω της όπως αρμόζει σε έναν άνθρωπο με πλούσια δράση που έζησε σε ταραγμένους καιρούς. Ο ίδιος κατέγραψε τις περιπέτειές του, από τα δύσκολα παιδικά χρόνια του έως τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα σε τέσσερις πυκνογραμμένους τόμους που κυκλοφόρησαν σπαστά από το 1995 έως το 2004 οπότε τα κείμενα συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο με τίτλο «Οι δρόμοι μου». Ο τίτλος δεν έχει μεταφορική σημασία –ο συγγραφέας οργανώνει το υλικό του ανάλογα με την διεύθυνση κατοικία του ανά εποχή εξ ου και ο πρώτος τόμος τιτλοφορείται «Από την Μιχαήλ Βόδα στην Σύρου».

Δέκα χρόνια και κάτι μετά από την πρώτη έκδοση του ογκώδους έργου, ο συγγραφέας επανέρχεται με μια νέα συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου, αυτή τη φορά από τις εκδόσεις Πατάκη. Η αφορμή για την επανέκδοση είναι η συμπλήρωση ογδόντα χρόνων από τη γέννησή του, μια σημαδιακή επέτειος στη ζωή κάθε ανθρώπου που συνοδεύεται συνήθως από διάθεση απολογισμού και αυτοκριτικής.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν πρόσωπα των οποίων τα ονόματα γνωρίζουμε (Κωνσταντίνος Καραμανλής, Οδυσσέας Ελύτης, Τάκης Χορν), ιστορικά γεγονότα αλλά και προσωπικά βιώματα του συγγραφέα (οι σπουδές στη Γερμανία, η επιστροφή στην Ελλάδα, η επιχειρηματική σταδιοδρομία, η συγγραφική εμφάνιση κ.ά.).

«Οι δρόμοι μου: Μιχαήλ Βόδα, Ρήνου, Γαλήνης, Παράσχου», Νίκος Δήμου, εκδόσεις Πατάκη. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ndimou.gr