ΒΙΒΛΙΟ

«Το κορίτσι της πτήσης 5403» ποιανού είναι;

Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2015, 14:45 / Ανανεώθηκε 8 Ιουλίου 2015, 15:38
«Το κορίτσι της πτήσης 5403» ποιανού είναι;
Facebook Twitter Whatsapp

Το καταιγιστικής δράσης θρίλερ του γάλλου Michel Bussi είναι ό,τι πρέπει για να πάρει το μυαλό μας από το πολιτικό και οικονομικό θρίλερ των τελευταίων ημερών.

Το καταιγιστικής δράσης θρίλερ του γάλλου Michel Bussi είναι ό,τι πρέπει για να πάρει το μυαλό μας από το πολιτικό και οικονομικό θρίλερ των τελευταίων ημερών.

Πολιτικός αναλυτής, καθηγητής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Ρουέν και επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, ο Michel Bussi έχει τιμηθεί με πάμπολλα βραβεία και, το κυριότερο, με το «βραβείο» κοινού. Μόνο το «Κορίτσι της πτήσης 5403» διαβάστηκε από περισσότερους από 700.000 αναγνώστες στη Γαλλία και τώρα «απογειώνεται» για το ταξίδι του σε 24 γλώσσες, ανάμεσά τους και τα ελληνικά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Στις 22 Δεκεμβρίου 1980 το αεροπλάνο που εκτελεί την πτήση 5403 πέφτει στα γαλλοελβετικά σύνορα και τυλίγεται στις φλόγες. 168 από τους 169 επιβάτες σκοτώνονται ακαριαία. Σώζεται μόνο ένα κοριτσάκι τριών μηνών. Δύο οικογένειες το διεκδικούν, και δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί η ταυτότητά του. Έτσι ξεκινάει μια διαμάχη που θα διαρκέσει σχεδόν δύο δεκαετίες.

Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση η οποία έχει κυριολεκτικά στοιχειώσει τη ζωή του αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Πρώτα όμως καταγράφει όλη του την έρευνα, ώστε να την παραδώσει στην άμεσα ενδιαφερόμενη: τη Λιζ-Ροζ ή την Εμιλί, αυτή την κοπέλα που κανένας δεν γνωρίζει ποια είναι και που όλοι αποκαλούν Λιβελούλα.

Καθώς κάθεται στο γραφείο του και ετοιμάζεται να τραβήξει τη σκανδάλη, ανακαλύπτει ένα στοιχείο που ανατρέπει τα πάντα. Δολοφονείται όμως πριν προλάβει να αποκαλύψει την πολυπόθητη αλήθεια...

Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και θα μας συνοδεύσει στα διαλείμματα από τα live των καναλιών ή στην παραλία –σε τι από τα δύο, θα δείξει.  

«Το κορίτσι της πτήσης 5403», Michel Bussi, εκδόσεις Κέδρος