ΒΙΒΛΙΟ

Το πρώτο φυσικό βιβλιοπωλείο του Amazon ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2015, 08:01 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2015, 19:03
Το πρώτο φυσικό βιβλιοπωλείο του Amazon ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη
Facebook Twitter Whatsapp

Στο Σιάτλ ανοίγει το πρώτο κατάστημα του διαδικτυακού γίγαντα με περισσότερους από 6.000 τίτλους.

Στο Σιάτλ ανοίγει το πρώτο κατάστημα του διαδικτυακού γίγαντα με περισσότερους από 6.000 τίτλους.

Είκοσι χρόνια μετά από την ίδρυση του διαδικτυακού βιβλιοπωλείου, το Amazon απασχολεί για άλλη μια φορά τη δημοσιότητα, αυτή τη φορά ακολουθώντας αντίθετη κατεύθυνση. Στο Σιάτλ, την πόλη όπου γεννήθηκε, θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Τρίτη το πρώτο «φυσικό» κατάστημα της επιχείρησης, με περισσότερους από 6.000 τίτλους βιβλίων στις τιμές που πωλούνται διαδικτυακά.

Τον πρώτο ρόλο στο πιλοτικό κατάστημα θα έχουν τα ευπώλητα της ιστοσελίδας και θα τα πλαισιώνουν βιβλία από όλες τις κατηγορίες, ανάλογα με την βαθμολογία που τους έχουν δώσει η πελάτες του Amazon.

Η στροφή θωρείται από αναλυτές της εκδοτικής βιομηχανίας μια πρώτη αποδοχή ήττας από τους θιασώτες των e-books που για μία δεκαετία περίπου πλασαρίστηκαν ως η νέα λαμπρή ελπίδα για την ανανέωση των αναγνωστικών ηθών και την αύξηση της αναγνωσιμότητας. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των εγκαινίων του καταστήματος, η βρετανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstores έκανε γνωστό ότι αποσύρει τα Kindles από τα 280 περίπου σημεία πώλησης που λειτουργεί λόγω του μηδενικού ενδιαφέροντος του κοινού.

Οι ίδιοι αναλυτές ελπίζουν πως το άνοιγμα βιβλιοπωλείων Amazon σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο θα τονώσει αποφασιστικά την αγορά του βιβλίου και θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την εκδοτική δραστηριότητα.