current views are: 11

23 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση16:31

Τα καλύτερα (βιβλία) έρχονται!

Τί να περιμένουμε από τους εκδοτικούς οίκους έως το τέλος του 2016 (μέρος 1ο)

Δημοσίευση 16:31’

Τί να περιμένουμε από τους εκδοτικούς οίκους έως το τέλος του 2016 (μέρος 1ο)

Τί να περιμένουμε από τους εκδοτικούς οίκους έως το τέλος του 2016 (μέρος 1ο)

Παραδοσιακά το τελευταίο τρίμηνο κάθε χρονιάς είναι το πιο γόνιμο εκδοτικά, με τους επιχειρηματίες στον χώρο του βιβλίου να βάζουν  τα δυνατά τους εν όψει της σχολικής χρονιάς και της αυξημένης αγοραστικής κίνησης των γιορτών. Φυσικά, τα πράγματα έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και οι προσδοκίες έχουν περιοριστεί. Ωστόσο, κρίνοντας από τις προαναγγελίες των εκδοτικών οίκων, τα υπό έκδοση βιβλία θα μας κρατήσουν καλή συντροφιά ως το τέλος της χρονιάς. Υπομονή και… επαγρύπνηση λοιπόν!

Έχουμε να περιμένουμε:

  1.  «Άνω τελεία» της Κικής Δημουλά από τις εκδόσεις Ίκαρος. Η νέα ποιητική συλλογή της λογοτέχνιδας και ακαδημαϊκού θα χαροποιήσει όλους τους φίλους της.
  2. « Ο εαυτός» του Κωστή Παπαγιώργη από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το τελευταίο έργο του επιφυλλιδογράφου, δοκιμιογράφου και λογοτέχνη που έφυγε το 2014.
  3. «Ο κόσμος ο μικρός ο μέγας του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού» από τις εκδόσεις Ίκαρος. Πεντάγλωσση έκδοση με επιλογές από πεζά και (μεταφρασμένα) ποιήματα του νομπελίστα λογοτέχνη και CD με έργα μελοποιημένα από τον Γιώργο Κουρουπό για τα εικοσάχρονα από τον θάνατο του ποιητή.
  4. «M Train» της Πάτι Σμιθ από τις εκδόσεις Κέδρος. Η «συνέχεια» της αυτοβιογραφίας της ιέρειας του πανκ μετά το «Πάτι και Ρόμπερτ», ο «οδικός χάρτης της ζωής της» όπως περιγράφει η ίδια το βιβλίο, είναι μια συλλογή σκέψεων και αναμνήσεων που θα σας κάνει να χαμογελάσετε.
  5. «Ιδού οι ονειροπόλοι» της Imbolo Mbue από τις εκδόσεις Κέδρος. Το πρώτο βιβλίο της καμερουνέζας –κατοίκου Αμερικής- συγγραφέως είναι ένα χρονικό της οικονομικής κρίσης μέσα από τα μάτια ενός ζευγαριού μεταναστών που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να περάσουν το κατώφλι του αμερικάνικου ονείρου. Αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο και το περιμένουμε με αγωνία.
  6. «Αγνή» του Τζόναθαν Φράνζεν από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Το έκτο βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά του πολυβραβευμένου αμερικανού συγγραφέα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με προεκτάσεις από την Καλιφόρνια ως την Ανατολική Γερμανία της εποχής πριν από την πτώση του Τείχους.
  7. «Το νέο όνομα» της Έλενα Φερράντε από της εκδόσεις Πατάκη. Το δεύτερο μέρος της τετραλογίας της Νάπολης από την άγνωστη συγγραφέα που υπογράφει με το ψευδώνυμο Φερράντε πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε η «Υπέροχη φίλη μου».
  8. «Φίλμπι: Πορτρέτο του κατασκόπου σε νεαρά ηλικία» του Ρόμπερτ Λίτελ από τις εκδόσεις Άγρα. Ο διάσημος συγγραφέας κατασκοπικών μυθιστορημάτων επιστρατεύει όλο το ταλέντο του για να σκιαγραφήσει το πορτρέτο του πιο διάσημου διπλού πράκτορα της ιστορίας μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που τον γνώρισαν.
  9. «Η νύχτα» του Ελί Βιζέλ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Επανακυκλοφορεί το πρώτο συγκλονιστικό βιβλίο του εβραίου συγγραφέα που χάθηκε πρόσφατα για το Ολοκαύτωμα.
  10. «Οι δύο φίλες και η υπόθεση φαρμακείας» του Άλφρεντ Ντέμπλιν από τις εκδόσεις Καλέντης. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρηςζωντανεύει μέσα από ένα ανέκδοτο βιβλίο του δημιουργού του «Βερολίνο Αλεξάντερπλατς».

 


σχετικα αρθρα