ΒΙΒΛΙΟ

«Ο Γκάρης» είναι ένας αλλιώτικος γάιδαρος

Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 06:00 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2019, 18:03
«Ο Γκάρης» είναι ένας αλλιώτικος γάιδαρος
Facebook Twitter Whatsapp

Το βιβλίο της Τασούλας Επτακοίλη για έναν γάιδαρο με ανεξάντλητες δυνάμεις που πολεμάει την αδικία όπου τη βρει κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

 

– Πετάει ο γάιδαρος;

– Για να δούµε…

Ο Γκάρης ήταν ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. ∆ούλευε σκληρά, κουβαλούσε φορτία, είχε υποµονή, άντεχε στην πείνα και στη δίψα. Μέχρι που µια µέρα, ο Γκάρης άλλαξε και δεν ήταν πια ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Απέκτησε δυνάµεις που κανένας από τη γενιά του δεν είχε ποτέ, ούτε είχε καν ονειρευτεί, για να βοηθάει όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη.

Γι’ αυτό µιλούν γι’ αυτόν µε θαυµασµό πρόβατα και γουρούνια, κότες και λαγοί, αετοί και µοσχάρια. Ακόµα και άλογα. Ή µάλλον, κυρίως τα άλογα. Και δεν τον θαυµάζουν µόνο. Τον ζηλεύουν. Γιατί ξέρουν καλά πως ούτε µε µια τρίχα από την ουρά του δεν µπορούν να συγκριθούν.

Μια συναρπαστική ιστορία για το πιο παρεξηγηµένο από τα οικόσιτα ζώα. Και µια απόδειξη ότι όποιος αποφασίσει να πολεµήσει την αδικία θα ανακαλύψει πως είναι πολύ πιο δυνατός από όσο νοµίζει…

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε στη Σάμο. Μεγάλωσε στον Πειραιά. Το πρώτο παραμύθι που θυμάται από τα παιδικά της χρόνια είναι «Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι» του Αισώπου το οποίο της είχε διαβάσει η γιαγιά της όταν ήταν περίπου τριών ετών και που, μέχρι να μάθει ανάγνωση, της το είχε διαβάσει αμέτρητες φορές. Ο παππούς της προτιμούσε να αυτοσχεδιάζει. Της αφηγούνταν το «Σταχτοπιτούρι» (!), μια δική του εκδοχή της «Σταχτοπούτας». Σπούδασε κλασική φιλολογία και δημοσιογραφία και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Μπορεί η ίδια να έχει μεγαλώσει, αλλά αγαπά ακόμα τα παραμύθια και ειδικά αυτά με τα ζώα. Αγαπάει και τα γαϊδουράκια και πάντα θυμάται τη Ριρίκα, τη γλυκιά γαϊδουρίτσα που είχε η οικογένειά της στο χωριό και η οποία λάτρευε τις καρπουζόφλουδες και τα χάδια στη μουσούδα της.