ΒΙΒΛΙΟ

Νέες αφίξεις στην Public Βιβλιοθήκη: Τζέην Έυρ, Βιβλιομυστήρια, Ψυχώ

Δημοσίευση 27 Φεβρουαρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2019, 13:08
Νέες αφίξεις στην Public Βιβλιοθήκη: Τζέην Έυρ, Βιβλιομυστήρια, Ψυχώ
Facebook Twitter Whatsapp

Το κλασικό έργο της Σαρλότ Μπροντέ, ένας συλλογικός τόμος για τους μανιώδεις αναγνώστες αστυνομικών και η νουβέλα του Ρόμπερτ Μπλοχ που ενέπνευσε τον Χίτσκοκ κυκλοφορούν ξανά με τη φροντίδα των Public

Καιρός ήταν να ξαναδούμε στα ράφια των βιβλιοπωλείων βιβλία κλασικά και αγαπημένα τα οποία έλειψαν για χρόνια λόγω… εξάντλησης. Γι’ αυτό και η πρωτοβουλία της Public Βιβλιοθήκης να ανατυπώσει και να θέσει ξανά σε κυκλοφορία εξαντλημένους τίτλους, μας βρίσκει, όχι απλά σύμφωνους, αλλά ένθερμους υποστηρικτές.

Ας δούμε λοιπόν τις νέες αφίξεις: 
«Τζέην Έυρ» της Σαρλότ Μπροντέ,
σε νέα έκδοση από τη σειρά Public Classics. Το κλασικό αυτό αριστούργημα αφηγείται την ιστορία της εξάχρονης Τζέην η οποία χάνει και τους δυο γονείς της, μέχρι την πορεία της ωρίμανσής της με φόντο τη βικτωριανή Αγγλία.

«Βιβλιομυστήρια: Εγκλήματα στον κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοπωλείων,» ένα συλλογικό βιβλίο, το οποίο προέρχεται από σύμπραξη της Public Βιβλιοθήκης με τις εκδόσεις Άγρα, και  ενισχύει τη σειρά Public Noir. Ο πρόλογος του βιβλίου προέρχεται από τον διάσημο σκωτσέζο συγγραφέα Ίαν Ράνκιν ενώ, το βιβλίο αποτελεί ιδέα του συγγραφέα Όττο Πένσλερ, και περιλαμβάνει 10 διάφορες αστυνομικές ιστορίες από διαφορετικούς συγγραφείς, εξπέρ του είδους.Ένα αριστούργημα, για τους λάτρεις του crimefiction, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά.

«Ψυχώ» του Ρόμπερτ Μπλοχ, στη σειρά Public Modern Classics. Η βιβλιοθήκη του Public παρουσιάζει την κλασική νουβέλα  του 1959 που έγινε διάσημη όταν μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ. Κεντρική φιγούρα του βιβλίου είναι ο Νόρμαν Μπέιτς, ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε με βάση την πραγματική ιστορία ενός serialkiller. Η ταινία που βασίστηκε σε αυτό έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις ενώ το 2006 ψηφίστηκε ως η πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών.

Παράλληλα με τις ανατυπώσεις εξαντλημένων βιβλίων, η Public Βιβλιοθήκη συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα.

Τι περιμένουμε…
«Η ξανθιά με τα μαύρα μάτια» του Μπέντζαμιν Μπλακ
«Φόνος στο Ρωμαϊκό θέατρο» των Έλερι Κουίν
«Η γραμμή της ομορφιάς» του Άλαν Χόλινγκχερστ
«2001: Οδύσσεια του διαστήματος» του Άρθουρ Κλαρκ

Όλα τα νέα βιβλία της Public Βιβλιοθήκης θα τα βρείτε αποκλειστικά στα καταστήματα Public καθώς και στο Public.gr