ΒΙΒΛΙΟ

«Θρυμματισμένη φρυγανιά» στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 1 Μαρτίου 2019, 14:28
«Θρυμματισμένη φρυγανιά» στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει
Facebook Twitter Whatsapp

 

Οι εκδόσεις Ίκαρος και η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας μας προσκαλούν στην παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος του Κρίτωνα Σαλπιγκτή την Τετάρτη 6 Μαρτίου

 

«... με διέλυσε με την ίδια ευκολία που λιώνει στο τσάι μια θρυμματισμένη φρυγανιά».

Δυο παλιοί γνώριμοι, από τη δεκαετία του ’50, ο Τέλης Δημητρέλης, δημοφιλής Έλληνας ποιητής, και ο Αλέξανδρος Τεφλιώνης ή Alex Teff, μεγάλης φήμης μαθηματικός με καριέρα στις Η.Π.Α. και συγγραφέας ενός αστυνομικού μυθιστορήματος με διεθνή επιτυχία, συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια στη γενέθλια πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη. 

Η συνάντηση αυτή πυροδοτεί καταλυτικές εξελίξεις, καθώς ο Δημητρέλης αναλαμβάνει ρόλο ντετέκτιβ και φέρνει στο φως μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στα χρόνια της Κατοχής: έναν περιβόητο θησαυρό που ο θρύλος λέει πως κλάπηκε από τους Ναζί και έχει θαφτεί κάπου στη Βόρειο Ελλάδα.

Η πρώτη περιπέτεια του ποιητή Δημητρέλη υφαίνει τον καμβά ενός νουάρ μυθιστορήματος με αναρίθμητα θύματα, ανεξιχνίαστους φόνους, συμφέροντα οικογενειών και μυστικές υπηρεσίες υπερδυνάμεων, που αλληλεπιδρούν φέρνοντας στην επιφάνεια απόκρυφα γεγονότα και μυστικά.

Για το βιβλίο θα συνομιλήσουν:
Νεοκλής Γαλανόπουλος, συγγραφέας-δικηγόρος
Τεύκρος Μιχαηλίδης, συγγραφέας-μαθηματικός
Γιάννης Ράγκος, συγγραφέας-δημοσιογράφος

«Θρυμματισμένη φρυγανιά» του Κρίτωνα Σαλπιγκτή, Βιβλιοπωλείο Επί λέξει, Ακαδημίας 32, Αθήνα, τηλ. 210 3388054, Τετάρτη 6 Μαρτίου, ώρα 19:30