ΒΙΒΛΙΟ

«Το μεγάλο φακέλωμα» του Έντουαρντ Σνόουντεν τον Σεπτέμβριο στα βιβλιοπωλεία

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 2 Αυγούστου 2019, 15:32
«Το μεγάλο φακέλωμα» του Έντουαρντ Σνόουντεν τον Σεπτέμβριο στα βιβλιοπωλεία
Facebook Twitter Whatsapp

 Η βιογραφία του καταζητούμενου τέως πράκτορα  της C.I.A. κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 17 Σεπτεμβρίου 2019

Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της C.I.A. και εργολάβος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποχώρησε από την Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των Η.Π.. και αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθούσε μυστικές διαδικασίες για να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail. Το αποτέλεσμα θα ήταν ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που θα μπορούσε να εισχωρήσει στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε στη Γη. Στο βιβλίο «Permanent Record» αφηγείται για πρώτη φορά πώς βοήθησε να φτιαχτεί ένα σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα.

«Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποφάσισε στην ηλικία των 29 ετών να απαρνηθεί το μέλλον του για το καλό της πατρίδας του», είπε ο John Sargent, C.E.O. του Αμερικανού εκδότη του, Macmillan Publishers. «Επέδειξε απίστευτο θάρρος και, είτε αρέσει είτε όχι, είναι από μόνος του μια απίστευτη ιστορία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος είναι καλύτερος και “πιο ιδιωτικός" χάρη στις δικές του πράξεις».

Το βιβλίο «Permanent Record» θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 20 χώρες. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, με τίτλο «Το μεγάλο φακέλωμα», στις 26 Σεπτεμβρίου, σε μετάφραση Χρήστου Καψάλη.