current views are: 11

12 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση14:51

Τα βιβλία των Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα… Εν Πλω για την Ελλάδα

Οι εκδόσεις Εν Πλω ανακοίνωσαν ότι εξασφάλισαν τα δικαιώματα για την έκδοση στα ελληνικά των βιβλίων του τέως προέδρου των Η.Π.Α. και της συζύγου του

Δημοσίευση 14:51’

Οι εκδόσεις Εν Πλω ανακοίνωσαν ότι εξασφάλισαν τα δικαιώματα για την έκδοση στα ελληνικά των βιβλίων του τέως προέδρου των Η.Π.Α. και της συζύγου του

Εξήντα εκατομμύρια δολάρια λέγεται πως είναι το τίμημα της συμφωνίας μεταξύ του οίκου Penguin Random House και του ζεύγους Ομπάμα για τη συγγραφή των απομνημονευμάτων τους –σε δύο ξεχωριστούς τόμους- από τα χρόνια της παραμονής τους στον Λευκό Οίκο. Το ποσό-ρεκόρ αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αίγλη που περιβάλλει το ζεύγος∙ αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο Μπιλ Κλίντον εισέπραξε περί τα δεκαπέντε εκατομμύρια ενώ ο Τζορτζ Μπους τζούνιορ αρκέστηκε σε δέκα εκατομμυριάκια.

Όπως πληροφορούμαστε σήμερα, τα δικαιώματα για την έκδοση των βιβλίων στα ελληνικά εξασφάλισαν οι εκδόσεις Εν Πλω. Τα βιβλία του Μπαράκ και της Μισέλ θα κυκλοφορήσουν από την ετικέτα Athensbookstore  Publications σε άγνωστη προς στιγμήν ημερομηνία κατόπιν συμφωνίας με την The Crown Publishing Group, θυγατρική του ομίλου Penguin Random House.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πως ο Μπαράκ Ομπάμα σε όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν παρέλειπε να τονίζει τον ρόλο που έπαιξαν τα βιβλία στη ζωή του. Μάλιστα, μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ενώ ήταν πρόεδρος ήταν στη βιβλιοκριτικό των New York Times, Μιτσίκο Κακουτάνι στην οποία μίλησε διεξοδικά για τα αγαπημένα του βιβλία. Επίσης, ο τέως πρόεδρος και συγγραφέας δύο βιβλίων –το ένα «Εικόνες του πατέρα μου» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αδάμ-, θεωρείται «μάστορας» της πρόζας.