ΒΙΒΛΙΟ

Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα… (υπάρχει τρόπος!)

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2017, 22:01 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2017, 15:07
Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα…  (υπάρχει τρόπος!)
Facebook Twitter Whatsapp

Η σειρά των παγκόσμιων best-sellers του διάσημου ψυχοθεραπευτή  Richard Carlson εμπλουτίζεται με δύο νέα βιβλία για τις σχέσεις και την αγάπη, το σπίτι και την οικογένεια

Τα μικροπράγματα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Στον εργασιακό στίβο, στον κοινωνικό μας περίγυρο, στην προσωπική ζωή μας και στο οικιακό μας περιβάλλον, τα «μεγαλύτερα» εμπόδια, αυτά που επιβαρύνουν αναίτια την καθημερινότητά μας, είναι τα πιο «μικρά».  Καταστάσεις και προβλήματα που διογκώνονται με ευθύνη μας –λόγω αμέλειας, κούρασης ή συνήθειας.

Ο Richard Carlson, ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής ομάδων και συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Don’t sweat the small stuff» («Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα» στα ελληνικά) έχει την απάντηση στο πρόβλημα. Μέσα από τα βιβλία του (best-sellers σε όλο τον κόσμο), ο επιστήμονας μας οδηγεί μεθοδικά προς τη λύση του γόρδιου δεσμού των «μικροπραγμάτων» στα διαφορετικά πεδία της ζωής.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα… γιατί είναι όλα μικροπράγματα» κυκλοφόρησε πέρυσι από τις εκδόσεις Πεδίο. Σήμερα κυκλοφορούν δύο ακόμα βιβλία της σειράς: «Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα… στις σχέσεις και στην αγάπη» και «Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα… στο σπίτι και στην οικογένεια» του ίδιου συγγραφέα, το πρώτο σε συνεργασία με την σύντροφό του Kristine Carlson. Στα δύο αυτά βιβλία ο ψυχοθεραπευτής κατηγοριοποιεί τα «μικροπράγματα», τα ιεραρχεί και προτείνει συγκεκριμένες στρατηγικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος –καθημερινές «ασκήσεις» που θα μας επιτρέψουν να δούμε τα θέματα με καθαρό μυαλό, χιούμορ και θετική διάθεση απέναντι στον εαυτό μας και στους γύρω μας.

Τα βιβλία «Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα… στις σχέσεις και στην αγάπη» και «Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα… στο σπίτι και στην οικογένεια» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πεδίο.