current views are: 19

5 Απριλίου 2018
Δημοσίευση04:18

10 βιβλία για πολύ μικρά παιδιά και τους τετράποδους φίλους μας

Γάτες, σκύλοι, αρκούδες, πετούμενα όλων των ειδών, ζώα της ζούγκλας και ψάρια του βυθού πρωταγωνιστούν στα υπέροχα αυτά βιβλία που θα διδάξουν στα παιδιά τις αξίες της φιλίας, της αγάπης και της αλληλεγγύης

Δημοσίευση 04:18’

Γάτες, σκύλοι, αρκούδες, πετούμενα όλων των ειδών, ζώα της ζούγκλας και ψάρια του βυθού πρωταγωνιστούν στα υπέροχα αυτά βιβλία που θα διδάξουν στα παιδιά τις αξίες της φιλίας, της αγάπης και της αλληλεγγύης

1. Οι πρώτοι μου ήχοι με ζωάκια, εκδόσεις Ψυχογιός Για τα πολύ μικρά παιδιά, έως τριών ετών, ένα εικονογραφημένο βιβλίο που… νιαουρίζει, βρυχάται, γαυγίζει, κελαηδάει και  μουγκρίζει. Όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού. Το παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει τους ήχους που παράγουν τα διαφορετικά ζώα με τρόπο απλό και διασκεδαστικό.

2. Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα, Benji Davies, εκδόσεις Ίκαρος Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον μικρό Νόι και το φαλαινάκι είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης που κανένα παιδί –από τριών ετών και πάνω- δεν θα μπορέσει να αφήσει από τα χέρια του. Προετοιμαστείτε να το διαβάστε ξανά και ξανά τα βράδια πάνω από το κρεβάτι του.

3. Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι, Isol, εκδόσεις Μάρτης Από την πολυβραβευμένη αργεντινή δημιουργό παιδικών βιβλίων, ένα βιβλίο ντουμπλ φας. Αναδιπλούμενο, από σκληρό χαρτόνι, διαβάζεται και από τις δύο όψεις: Από την όψη του μικρού αγοριού που περιγράφει τη φιλία του με το παπάκι κι από εκείνη του παπιού που αφηγείται τη ζωή του με τον νεαρό φίλο του.

4. Ο Μπρούνο έχει 100 φίλους, Francesca Pirrone, εκδόσεις Μεταίχμιο Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο νεαρός αρκούδος είναι ένα ακόμα θύμα της ψηφιακής τεχνολογίας. Η τυχαία ανακάλυψη ενός κινητού τηλεφώνου σε μια βόλτα στο δάσος γίνεται η αιτία να απομονωθεί από τους πραγματικούς φίλους του και να αφοσιωθεί με μανία στην οθόνη. Πολλαπλώς διδακτικό, κατάλληλο για παιδιά από πέντε ετών και πάνω.

5. Πάρτι για τρεις, Άννα Κοντολέων, εκδόσεις Πατάκη Η γάτα γιορτάζει τα γενέθλιά της μέσα στη φαγάνα ενός εκσκαφέα παρέα με τους δυο καλύτερούς της φίλους, το άλογο και τον σκύλο. Μα όταν το πρωί ο οδηγός του εκσκαφέα σηκώσει τη φαγάνα και βάλει μπρος για το εργοτάξιο, οι τρεις φίλοι θα αναστατώσουν με τις φωνές τους όλη την πόλη.

6. Μια κάμπια πολύ πεινασμένη, Eric Carle, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο Επανακυκλοφορεί το αγαπημένο βιβλίο  των παιδιών όλου του κόσμου -από τριών χρονών και πάνω. Μια σειρά από μικρά θαύματα, εικονογραφημένα μαεστρικά, οδηγούν στην μεταμόρφωση της άχαρης κάμπιας σε πανέμορφη πεταλούδα σε τριάντα δύο σελίδες.

7. Ένα αρκούδι πολύ στριμμένο, Νικ Μπλαντ, εκδόσεις Ποταμός Τα παιδιά 4 έως 7 ετών θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο, με ήρωα έναν εκνευρισμένο αρκούδο  που ο ύπνος του διακόπτεται όταν στη σπηλιά του βρίσκουν καταφύγιο για να παίξουν ένα ελάφι, ένα λιοντάρι, μια ζέβρα και ένα πρόβατο.

8. Οι όμορφες μέρες της Νίλου στην Αφρική, Γκουίντο Κόντι, εκδόσεις Καλέντης Η Νίλου η πελαργίνα, ο πιστός της σύντροφος Μίαν και ο χαρούμενος σπίνος Χαντί ταξιδεύουν για να βρουν τη μαμά τής Νίλου, χαμένη κάπου στην απέραντη Αφρική, αυτή τη μαγευτική γη που κρύβει όμως ένα σωρό κινδύνους.  Για παιδιά  μεγαλύτερα των εννέα ετών.

9. Η άπληστη χελώνα, Σοφία Μαντούβαλου, εκδόσεις Καλέντης Η βραβευμένη ιστορία της επαρμένης χελώνας που δεν τη χωρούσε το καβούκι της και του σοφού λαγού δεν είναι μόνο διασκεδαστικήˑ περιέχει και ένα σαφές μήνυμα κατά της απληστίας και της αχαριστίας. Γραμμένο σε έμμετρο λόγο είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των τεσσάρων ετών.

10. Τα πρώτα μου παζλ: ζούγκλα, εκδόσεις Ψυχογιός Η λίστα ολοκληρώνεται με ένα ακόμα βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά (έως τριών ετών) που θα τα κρατήσει απασχολημένα για πολλές ώρες και επιπλέον θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους μέσα από μια σειρά –εύκολα- παζλ.