current views are: 11

4 Μαΐου 2018
Δημοσίευση12:28

Έξι βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο στον δεύτερο γύρο των Βραβείων Public

Ψηφίστε τα αγαπημένα σας βιβλία ως τις 20 Μαΐου

Δημοσίευση 12:28’

Ψηφίστε τα αγαπημένα σας βιβλία ως τις 20 Μαΐου

Η πρώτη φάση των Βραβείων Βιβλίου Public, του μοναδικού θεσμού στην Ελλάδα που δίνει βήμα στο ίδιο το αναγνωστικό κοινό, ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία: 169.187 μοναδικές ψήφοι του κοινού, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, διαμόρφωσαν τις δέκα τελικές υποψηφιότητες σε καθεμία κατηγορία. Με μια έκπληξη: στην κατηγορία «Ελληνικό μυθιστόρημα» λόγω ισοβαθμίας τα υποψήφια βιβλία είναι έντεκα.

Δείτε παρακάτω τα βιβλία των εκδ. Μεταίχμιο που ξεχώρισαν, ανά κατηγορία, ψηφίστε το αγαπημένο σας έως τις 20 Μαΐου 2018 και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε δωροεπιταγές για αγορά βιβλίων!

Κατηγορία «Ελληνικό μυθιστόρημα»
«Ευτυχισμένες οικογένειες» του Δημήτρη Στεφανάκη

Οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν έχουν μυστικά αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένες: Η ιστορία τριών γενιών μέσα στην ίδια οικογένεια. Τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα των ανθρώπων μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου και της Ιστορίας.
Ψηφίστε το ΕΔΩ

Κατηγορία «Μεταφρασμένο μυθιστόρημα»
«Η δίψα» του Jo Nesbo

Η ενδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε από τον ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας που έχει ενθουσιάσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο δεν μπορούσε να λείπει από τη βραχεία λίστα. Ο βετεράνος επιθεωρητής ξαναεντάσσεται στις τάξεις της αστυνομίας του Όσλο για να εντοπίσει έναν σίριαλ κίλερ και βρίσκεται να κυνηγά μια νέμεση από το παρελθόν του.
Ψηφίστε το ΕΔΩ

Κατηγορία «Ελληνικό Non Fiction»
«Είμαστε αστρόσκονη: Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος» του Διονύση Π. Σιμόπουλου

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος μας αφηγείται τη μαγική και συναρπαστική ιστορία της ζωής των άστρων από τη γέννηση ως την καταστροφή τους. Ένα βιβλίο που περιγράφει το αέναο ταξίδι της ύλης που απαρτίζει το σύμπαν.
Ψηφίστε το ΕΔΩ. 

Κατηγορία «Ελληνική παιδική λογοτεχνία»
«Κιλόμπο, ο βρώμικος ελεφαντάκος» της Δάφνης Βλουμίδη

Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα αλλά και το ότι κατά βάθος είμαστε όλοι ίδιοι. Ο Κιλόμπο φτάνει στο νησί της Λέσβου από μια χώρα πολύ μακρινή. Φαντάζει ξένος και διαφορετικός, όμως κατά βάθος είναι ίδιος με όλα τα λούτρινα ζωάκια.
Ψηφίστε το ΕΔΩ. 

Κατηγορία «Ελληνική εφηβική λογοτεχνία»
«Ο άνθρωπος-φωτιά» του Κωνσταντίνου Πατσαρού

Ένα εφηβικό μυθιστόρημα με θέμα την ενηλικίωση από τον βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου συγγραφέα Κωνσταντίνο Πατσαρό. Ένα νησί, ένα καλοκαίρι, μια μεγάλη πυρκαγιά. Τρεις διαφορετικές γενιές αφηγούνται τα γεγονότα. Τρεις νέοι που ωριμάζουν μέσα από τη σύγκρουση με το παρελθόν και το μέλλον. Το τέλος της αθωότητας μέσα σ’ ένα καλοκαίρι που θα σημαδέψει τη ζωή τους…
Ψηφίστε το ΕΔΩ

Κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση»
«Οι μαγεμένες» της Μαίρης Κόντζογλου

​Η Μαίρη Κόντζογλου στήνει με τη γνωστή της αφηγηματική μαεστρία ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, μια σαγηνευτική ιστορία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που σκαλίζεται με έρωτα και αίμα στα βυζαντινά τείχη, στα υγρά λιθόστρωτα, στις συναγωγές, στα παζάρια και στα γεμάτα θρύλους και ατμούς χαμάμ της Σαλονίκης.
Ψηφίστε το ΕΔΩ.

Τα βιβλία και οι συγγραφείς που θα φτάσουν στην κορυφή με τη δική σας ψήφο θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, στις 7 το βράδυ, στο θέατρο Παλλάς .